"Samen sporten geeft kinderen met een handicap zelfvertrouwen"

sailwise watersportweek 2016

Elf leerlingen van de school Het Mariëndael uit Doetinchem beleefden samen onlangs een onvergetelijke watersportweek op de Loosdrechtse Plassen. "Samen sporten helpt deze kinderen uit hun isolement te halen en geeft ze zelfvertrouwen."

17 oktober 2016

De kinderen leerden zeilen en genoten van een actieve en gezellige week op en rond het water. Speciale gasten Bert van Marwijk en Monique Kalkman verrasten de kinderen met een programma aan wal. Ze voetbalden met de oud-bondscoach van het Nederlands Elftal en kregen een speciale tennisclinic van de tennis- en golfkampioene.

Frank van de Wall Bake (bestuurslid Fonds Gehandicaptensport) was ook te gast:

Samen sporten is waanzinnig goed voor kinderen met een handicap. Het haalt ze uit vaak hun isolement. Dat geeft ze zelfvertrouwen.

special heroes
Het Mariëndael is aangesloten bij Special Heroes, het programma dat kinderen met een beperking laat sporten.

Als partner van Special Heroes boden wij de kinderen deze week aan, samen met SailWise (onderdeel Fonds Gehandicaptensport).

 

Iedereen moet kunnen sporten

Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten. Juist mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is zoals kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Daarom ondersteunen we initiatieven die deze kinderen in beweging brengen en laten kennismaken met sport.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy