Zorg op maat voor heuppatiënt via nieuwe techniek

revalidatie

Via een nieuwe slimme digitale oplossing krijgen mensen na een heupoperatie zorg die naadloos aansluit op wat zij nodig hebben. Dat helpt om sneller te herstellen en verbetert de kwaliteit van leven voor de patiënt. Menzis investeert in de ontwikkeling van deze vernieuwende dienst.

2 december 2016

Soms zitten mensen na een heupoperatie langer dan nodig is in een revalidatiecentrum of gaan ze juist te snel terug naar huis. Dat heeft invloed op de kwaliteit van leven voor de patiënt maar ook op de kosten voor de zorg.

Daarom ontwikkelen artsen van Twentse ziekenhuizen en zorginstellingen en onderzoekers van de Universiteit Twente samen ‘Up and go’ na een heupfractuur. Een digitale dienst, die het herstel volgt na een heupoperatie en informatie hierover inzichtelijk maakt.

 

Zorg op maat

Daarmee kunnen artsen en andere zorgverleners op het juiste moment de juiste zorg bieden. Het is dus een ‘op maat oplossing’, die per patiënt bekijkt wat er nodig is in het revalidatieproces.

Ook krijgt een patiënt feedback op wat ze zelf kunnen doen om het proces te versnellen. Nu moeten de patiënt en arts daarvoor altijd fysiek bij elkaar zijn. Met “Up and go” na een heupfractuur is dat niet altijd meer nodig.

Menzis investeert € 50.000 in dit onderzoek via het Pioneers in Healthcare fonds. Samen met Ziekenhuisgroep Twente, Medisch Spectrum Twente en de Universiteit Twente investeren we sinds 2014 via dit fonds in nieuwe technologie die de zorg voor patiënten verbetert.

Barbara de Greeff

Menzis

Wij vinden als mede-initiatiefnemers van het innovatiefonds dat dit een belangrijke bijdrage levert aan de continue verbetering van de zorg in onze ziekenhuizen. Daar profiteert de patiënt uiteindelijk ook van.

bas leerink

Bas Leerink

Medisch Spectrum Twente

Via de ‘Pioneers In Healthcare Voucher’ halen we het beste uit de regionale mogelijkheden. Door samen te werken op het gebied van zorg en technologie wordt de Twentse patiënt beter geholpen, en versterken de Universiteit, ZGT en MST elkaar. Dit is nu het derde jaar ‘Pioneers In Healthcare’, en de voorstellen worden steeds beter, ook zien we al resultaten van de eerste twee jaren. Niet alles lukt natuurlijk, maar dat is innoveren, leren van dingen die niet meteen lukken.

Lees meer over de Pioneers in Healthcare Vouchers 2016 op mst.nl.
pioneers in healthcare
Winnaars van de Pioneers in Healthcare Vouchers 2016 bijeen tijdens de uitreiking in het Medisch Spectrum Twente op 29 november.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.