Scoor gezond met eten samen met FC Twente

jongen groenten

Berkay (11 jaar) uit Hengelo ontving uit handen van FC Twente speler Bersant Celina het eerste exemplaar van de ‘FC Twente scoor gezond met eten’ klapper. Met dit initiatief stimuleren we met FC Twente gezond en lekker eten.

23 februari 2017

Goede voeding is naast bewegen belangrijk om lekker in je vel te zitten. En dat weten de spelers van FC Twente als geen ander. Daarom staan in de klapper favoriete recepten en voedingstips  van in totaal twaalf spelers van FC Twente. Ook zijn er maandelijks leuke prijzen te verdienen.

berkay

Berkay (11 jaar)

Ik ga zeker een gerecht maken. Ik ben benieuwd wat voor lekkers er in staat.

Berkay zit in groep 8 van de Paus Joannes school en is een fanatiek voetballer. Hij voetbalt in de D2 van Tubantia (Hengelo).

Ik heb dit jaar meegedaan aan de voetbalcursus van FC Twente, scoren in de wijk op het Trainingscentrum, dat was erg leuk. Zeker omdat de trainingen bij FC Twente gehouden worden. Dat maakt het extra speciaal om met je klas te voetballen en met sport bezig te zijn.

scoor met gezond eten

Gezonde leefstijl

FC Twente, scoren in de wijk biedt een groot aantal maatschappelijke projecten.

Neem de voetbalcursus voor de kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, die veel meer is dan alleen een voetbalcursus. De cursus richt zich namelijk op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Op het trainingscentrum van FC Twente of een locatie bij school volgen de kinderen tien weken lang een speciaal programma. Ze gaan aan de slag met diverse spellen en sporten, maar ook sociale discipline en gezonde voeding staan op de agenda. Er is zelfs een kookavond, waarbij ook ouders worden uitgenodigd.

Jelle Schiphorst, projectleider van FC Twente, scoren in de wijk:

'Het is mooi om te zien dat hetgeen waar wij met de kinderen aan werken tijdens de voetbalcursus nu met de klapper ook bij de ouders thuis komt te liggen. Hier ligt namelijk de basis voor een gezonde leefstijl.

Maatschappelijke partner

Menzis is nauw betrokken bij de maatschappelijke projecten van de stichting FC Twente, scoren in de wijk.
marcel hofstede

Marcel Hofstede, Menzis

manager sponsoring

Wie voldoende beweegt zit lekkerder in zijn vel, voelt zich beter en is gezonder. Leefkracht noemen wij dat. Om dit te bevorderen, brengen wij samen met FC Twente jong en oud in beweging. Vorig jaar brachten we in Twente samen met onze partners een kleine 13.000 Twentenaren in beweging. Hiervan sporten er nu meer dan 3.000 structureel bij een sportclub.

Naast structureel bewegen speelt gezonde voeding een belangrijke rol bij een gezonde leefstijl. Vandaar dat we erg blij zijn dat we samen met FC Twente deze voedingsklapper aan het programma hebben kunnen toevoegen.

SamenGezond

 

scoor met gezond eten
De klapper is niet alleen beschikbaar voor deelnemers aan de maatschappelijke projecten van de stichting scoren in de wijk. Ben je verzekerd bij Menzis? Dan kun je de kalender ook verkrijgen via Menzis SamenGezond.
Met Menzis SamenGezond word je voor gezonde activiteiten beloond met punten. Deze punten kun je in de webshop inwisselen voor interessante kortingen, leuke uitjes of producten.

De kalender is te bestellen via samengezond.nl/fctwente.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.