Meedoen is belangrijker dan winnen voor deelnemers Olympiades Ede

schoolsport olympiade 2017

Ruim 3.800 kinderen kwamen op 9 en 10 mei in beweging tijdens de Schoolsport en Junior Olympiade in Ede, een initiatief van Sportservice Ede. Met elkaar konden de kinderen ervaren hoe leuke het is om samen te sporten.

15 mei 2017

Op Sportpark Peppelensteeg maakten de kinderen kennis met sporten die ze nog niet kenden. Bij de Schoolsport Olympiade konden ze kiezen uit zestig en bij de Junior Olympiade uit dertig verschillende sporten.


Meedoen is belangrijker dan winnen

Die gedachte staat centraal tijdens de Schoolsport Olympiade. Daarom worden niet de beste prestaties, maar het eerlijkste spel beloond.


Op de Junior Olympiade won de Calluna School het goud en daarbij een cheque voor een les Swim2Play. Bij de Schoolsport Olympiade pakte OBS de Bongerd de eerste plek en won de gouden Fair Play bokaal en een cheque voor een BMX clinic.


Menzis Health Partner

Met de schoolsport Olympiades stimuleert Sportservice Ede een gezonde leefstijl en laat het kinderen kennis maken met sport. In de aanloop naar de Olympiades volgen de kinderen op school een programma over leefstijl waarbij ook de ouders worden betrokken.


De aanpak van Sportservice Ede sluit aan bij ons doel om mensen in Gelderland te stimuleren bewust en gezonder leven. Daarom is Menzis ‘Health Partner’ van de Schoolsport Olympiade in Ede en deelden we fruit en groente uit aan de deelnemende kinderen.

schoolsport olympiade ede 2017

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.