Walking Football afgetrapt voor Groningse senioren

Walking Football

Op vrijdag 22 september is bij voetbalvereniging Winsum ‘Walking Football’ letterlijk afgetrapt. Het is een initiatief van FC Groningen, HEALTH i PORT en Menzis om senioren in beweging te krijgen.

22 september 2017

Provinciale uitrol
Manager Sponsoring van Menzis, Marcel Hofstede, was aanwezig bij de kick-off en licht het nieuwe sportfenomeen Walking Football toe: “Het is een variant op het reguliere voetbal, waarbij twee teams van zes man tegen elkaar spelen zónder keepers. Lichamelijk contact is verboden en er mag alleen gewandeld worden. Vooral voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of op latere leeftijd beginnen, is dit een perfecte voetbalvariant. Sociaal contact, samen bewegen en plezier hebben staan hierbij voorop. Nu al kun je de sport beoefenen in de stad Groningen. Na de kick-off vandaag in Winsum willen we Walking Football uitrollen in de hele provincie.”

Meer beweging, minder eenzaamheid
Marcel vervolgt: “Menzis is al lang maatschappelijk partner van FC Groningen. Daarnaast zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met het Ouderenfonds. Samen hebben we als doel om Walking Footbal voor senioren op de kaart te zetten. In de eerste plaats natuurlijk omdat dit het sociale netwerk van senioren helpt te activeren, waardoor we eenzaamheid onder ouderen terugdringen. Bijkomend voordeel is dat de voetballers ook nog eens lekker in beweging zijn. We beginnen nu in Groningen met de uitrol, maar uiteindelijk moet de sport onderdeel worden van het reguliere sportaanbod voor senioren in heel Nederland.”

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.