Extra impuls voor Walking Football tijdens Nationale Ouderendag

Walking Football

Vandaag, tijdens Nationale Ouderendag, zet het Ouderenfonds duizenden ouderen extra in het zonnetje. Met activiteiten die zorgen voor sociale contacten en onvergetelijke momenten. Zoals Walking Football. Menzis draagt hieraan ook een steentje bij.

6 oktober 2017

Onderzoek laat zien dat in Nederland maar liefst één op de vier ouderen zich eenzaam voelt. Zo’n 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Het Nationaal Ouderenfonds steunt hen; vandaag en de rest van het jaar. Om eenzaamheid te voorkomen en bestrijden, maar ook om hun zelfredzaamheid en empowerment te vergroten. Menzis juicht de initiatieven van het Ouderenfonds van harte toe. Sinds dit jaar hebben beide partijen de handen ineengeslagen voor extra zorg en aandacht voor ouderen.

Nationale uitrol
Een van de projecten waarmee het Nationaal Ouderenfonds ouderen fysiek én mentaal fit wil houden, is OldStars Walking Football. Bij dit ‘wandelvoetbal’ staat niet alleen beweging, maar ook sociale interactie in het team centraal. Menzis is projectpartner geworden van het Walking Football. Samen met het fonds en partners zetten we het wandelvoetbal nationaal op de kaart.

Veel voordelen
Zo vindt er vandaag in het Cars Jeans Stadion van Den Haag het OldStars Walking Football-toernooi plaats. Eredivisieclubs komen hier met een afvaardiging van zo’n vierhonderd senioren. En onlangs zijn we in het aardbevingsgebied in Groningen gestart met het stimuleren van Walking Football bij voetbalverenigingen en ouderen; samen met FC Groningen, HEALTH i PORT, gemeenten en eerstelijnszorgaanbieders. Ook in andere regio’s spannen we ons in om de vraag naar en het aanbod van Walking Football te laten groeien. Inmiddels bieden 163 verenigingen in ons land het wandelvoetbal aan, en zijn 35 verenigingen bezig met de opstart ervan. Dit filmpje laat de voordelen zien van Walking Football.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.