Eerste Walking Football-toernooi in Enschede

Walking Football Enschede

Op 29 november vond bij Sportclub Enschede het eerste Enschedese Walking Football-toernooi plaats. Wethouder Sport Jurgen van Houdt verzorgde de opening bij deze nieuwe sport voor senioren, met Menzis als een van de initiatiefnemers.

30 november 2017

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal. Er wordt zes tegen zes gespeeld zonder keepers. Daarnaast is lichamelijk contact verboden en mag er alleen gewandeld worden. Dit zorgt ervoor dat positiespel uiterst belangrijk is. Sportwethouder Van Houdt en medeorganisator Jan Bijvank (voorzitter Stichting Walking Football Twente Euregio): “Vooral voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of op latere leeftijd beginnen, is dit een perfecte variant op het reguliere voetbal. Het sociale contact, samen bewegen en plezier zijn de speerpunten.”

Veertig wandelvoetballers
Tijdens het toernooi op woensdag 29 november bonden vier teams met in totaal veertig spelers de strijd met elkaar aan. Het Walking Football wordt landelijk op de kaart gezet door onder meer Menzis en het Nationaal Ouderenfonds. In de regio Twente zijn - naast SC Enschede - Sportlust, Victoria, Sparta Enschede en FC Twente, Scoren in de Wijk aangehaakt bij de sport. Meer hierover weten? Bezoek eens de website van OldStars Walking Football.

RTV Oost maakte een video van de happening op 29 november.

Gezond en gezellig
Volgens Marcel Hofstede, manager Sponsoring bij Menzis, levert dit initiatief dubbele waarde op. “In de eerste plaats natuurlijk omdat dit het sociale netwerk van senioren helpt te activeren. Zo kunnen we eenzaamheid onder ouderen terugdringen. Bijkomend voordeel is dat de deelnemers ook lekker in beweging zijn. Gisteren trapte Enschede af met hun eerste Walking Football-toernooi. Maar ook in andere delen van Nederland promoten we het wandelvoetbal. Uiteindelijk moet deze sport onderdeel worden van het reguliere sportaanbod voor senioren in ons land.”

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.