Eerste Walking Football-toernooi in Enschede

Walking Football Enschede

Op 29 november vorig jaar vond bij Sportclub Enschede het eerste Enschedese Walking Football-toernooi plaats. Wethouder Sport Jurgen van Houdt verzorgde de opening bij deze nieuwe sport voor senioren, met Menzis als een van de initiatiefnemers.

30 november 2017

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal. Er wordt zes tegen zes gespeeld zonder keepers. Daarnaast is lichamelijk contact verboden en mag er alleen gewandeld worden. Dit zorgt ervoor dat positiespel uiterst belangrijk is. Sportwethouder Van Houdt en medeorganisator Jan Bijvank (voorzitter Stichting Walking Football Twente Euregio): “Vooral voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of op latere leeftijd beginnen, is dit een perfecte variant op het reguliere voetbal. Het sociale contact, samen bewegen en plezier zijn de speerpunten.”

Veertig wandelvoetballers
Tijdens het toernooi op woensdag 29 november bonden vier teams met in totaal veertig spelers de strijd met elkaar aan. Het Walking Football wordt landelijk op de kaart gezet door onder meer Menzis en het Nationaal Ouderenfonds. In de regio Twente zijn - naast SC Enschede - Sportlust, Victoria, Sparta Enschede en FC Twente, Scoren in de Wijk aangehaakt bij de sport. Meer hierover weten? Bezoek eens de website van OldStars Walking Football.

RTV Oost maakte een video van de happening op 29 november.

Gezond en gezellig
Volgens Marcel Hofstede, manager Sponsoring bij Menzis, levert dit initiatief dubbele waarde op. “In de eerste plaats natuurlijk omdat dit het sociale netwerk van senioren helpt te activeren. Zo kunnen we eenzaamheid onder ouderen terugdringen. Bijkomend voordeel is dat de deelnemers ook lekker in beweging zijn. Enschede trapte af met hun eerste Walking Football-toernooi. Maar ook in andere delen van Nederland promoten we het wandelvoetbal. Uiteindelijk moet deze sport onderdeel worden van het reguliere sportaanbod voor senioren in ons land.”

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.