Spannende finale Gezond Scoren-quiz

Gezond Scoren

Het was op 29 november een drukke boel in de Groningse bioscoop Kinepolis. Hier speelden basisschoolleerlingen de spannende finalequiz van Gezond Scoren. Met dit project stimuleren FC Groningen en Menzis bewegen en gezond eten onder kinderen.

30 november 2017

Het project
Op 29 november vond voor de vierde keer de finale van Gezond Scoren plaats. Het was de afsluiting van het maatschappelijke project, dat zes weken duurde en waaraan 28 basisscholen deelnamen met in totaal 2.000 leerlingen. Spelers van FC Groningen motiveerden de kinderen om (meer) te bewegen en gezond(er) te eten. Menzis is als partner aangehaakt en wil zo bijdragen aan een gezonde samenleving.

De quiz
Aan de finalequiz van Gezond Scoren deden drie scholen mee: St. Antoniusschool uit Sappemeer, OBS Gieten en OBS De Eshoek uit Annen. Zij leverden hiervoor een uitgewerkt plan aan, waarin staat hoe zij het prijzengeld gaan besteden. Locatie was bioscoop Kinepolis in het Noordlease Stadion. Emiel Venema - onder meer bekend van FC Groningen TV - nam de rol van quizmaster op zich.

De winnaar
De hoofdprijs ging uiteindelijk naar de leerlingen van St. Antoniusschool. Zij sleepten een Schoolplein14 in de wacht. Dit initiatief van de Johan Cruyff Foundation heeft als doel om alle kinderen uit het primair onderwijs uit te dagen en te activeren om met elkaar te spelen en te sporten.

Nummer 2, OBS De Eshoek, won een cheque van € 1.500. En OBS Gieten nam € 500 in ontvangst. Deze bedragen zetten de scholen in voor het bevorderen van een gezonde leefstijl in en rondom de school.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.