Menzis zet vierhonderd ouderen in zonnetje tijdens kerstdiner

Kerstdiner ouderen

Op 20 december zet Menzis bijna vierhonderd eenzame ouderen in het zonnetje. Dan staat de tweede editie van het kerstdiner voor ouderen op het programma. Zo’n 115 vrijwilligers van Menzis en andere organisaties zorgen voor eten, ontvangst, muziek, vervoer én gezelligheid.

19 december 2017

In onze bedrijfsrestaurants in Enschede, Groningen en Wageningen krijgen de ouderen tussen 17.30 en 20.30 uur een uitgebreid driegangendiner voorgeschoteld. Dit initiatief past uitstekend bij ons streven om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en bestrijden. Want één op de vier van hen voelt zich eenzaam en 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam, blijkt uit cijfers van het Nationaal Ouderenfonds. Daarom ook heeft Menzis sinds dit jaar de krachten gebundeld met het fonds; voor extra zorg en aandacht aan ouderen.

Onvergetelijke avond
Met het kerstdiner op woensdagavond 20 december willen we eenzame ouderen een kerst geven om naar uit te kijken. In 2016 deden we dit voor het eerst, samen met een aantal gemeenten in onze regio’s. En dat was een succes. Dit jaar zetten zo’n 85 medewerkers van Menzis en nog eens een kleine dertig mensen van cateraar Eurest en andere partijen zich vrijwillig in om de ouderen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.