Kerstdiner bezorgt vierhonderd ouderen onvergetelijke avond

Kerstdiner ouderen

Het kerstdiner van Menzis voor vierhonderd eenzame ouderen op 20 december is een groot succes geworden. Vooral ook dankzij het enthousiasme waarmee zo’n 115 vrijwilligers van Menzis en andere organisaties hebben gezorgd voor vervoer, ontvangst, eten, muziek en gezelligheid.

21 december 2017

Dit jaar stond het kerstdiner voor de tweede keer op het programma; in onze bedrijfsrestaurants in Enschede, Groningen en Wageningen. In 2016 ontvingen we al een heleboel mooie reacties van de aanwezige ouderen. Dat was nu niet veel anders:

“Een 10 met een griffel op de hoed van Menzis. Jullie zijn een gezellige boel bij elkaar.”

“Mijn buurvrouw en ik hebben elkaar hier vorig jaar leren kennen. Dus dat heeft het ook opgeleverd. We zouden het leuk vinden als we hier een jaarlijks uitje van kunnen maken.”

“Ik heb in geen twintig jaar gedanst. Dank u wel voor het dansje.”

“Sinds mijn vrouw een jaar geleden is overleden, kom ik de deur bijna niet meer uit. De drempel is voor mij te hoog. Vanavond is de eerste keer dat ik het aangedurfd heb alleen op stap te gaan. Ik vind het geweldig; ik heb de avond van mijn leven.”

“Ik moest lang buiten op de taxi wachten. Maar toen ik binnenkwam, voelde het of ik in een warm bad viel.”

Kerstdiner ouderen
Handen ineen met Ouderenfonds
Het initiatief voor het kerstdiner past uitstekend bij ons streven om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en bestrijden. Want één op de vier van hen voelt zich eenzaam en 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam, blijkt uit cijfers van het Nationaal Ouderenfonds. Daarom ook heeft Menzis sinds dit jaar de krachten gebundeld met het fonds; voor extra zorg en aandacht aan ouderen.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.