Leerlingen speciaal onderwijs strijden in Special Heroes Speedsoccer Battle

Special Heroes

Ruim 250 leerlingen uit het speciaal basisonderwijs verruilden deze week de schoolbanken voor het Indoor Soccer Centre Groningen. Daar streden zij om het Noord-Nederlands kampioenschap Speedsoccer, georganiseerd door Special Heroes. Menzis is maatschappelijk partner van dit sportstimuleringsprogramma.

8 februari 2018

Talenten optimaal benut
Het succesvolle schoolvoetbaltoernooi stond dit jaar voor de derde keer op het programma. Op drie kunstgrasvelden werkten de leerlingen zich in het zweet voor de felbegeerde eerste plek. Terwijl de kinderen die niet van voetbal houden, hun eigen talenten inzetten. Zij hielpen bijvoorbeeld mee in de organisatie, regelden de lunch of zorgden voor mooie foto’s van de wedstrijd.

Dit zijn de winnaars
Uiteindelijk namen op dinsdag 6 februari De Caleidoscoop uit Leeuwarden, CSBO De Kimkiel uit Groningen, SBO It Oerset uit Heerenveen en SBO De Delta uit Appingedam de prijzen mee naar huis. Op woensdag 7 februari waren het Diamant College Groningen, de Windroos Hoogeveen en Atlas Hoogeveen de winnaars.

Een impressie krijgen van het kampioenschap? Deze video geeft een mooi inkijkje:

Jeugdsport voor ieder kind
Organisator Special Heroes kijkt terug op een geslaagde derde editie van de Speedsoccer Battle. Het sportstimuleringsprogramma richt zich op leerlingen uit het speciaal onderwijs, voor wie meedoen met een sportclub vaak niet vanzelfsprekend is. Dankzij het programma wordt jeugdsport dichter bij de kinderen met een chronische ziekte of beperking gebracht. Want juist voor hen is voldoende bewegen en sporten erg belangrijk.

Voor Menzis is elk menz er één. Zeker kinderen die extra zorg nodig hebben. Daarom steunen wij Special Heroes; samen met het Ministerie van VWS, de provincie Noord-Holland en het platform Sport, Bewegen en Onderwijs.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.