Enorme groei OldStars Walking Football

Walking Football

Sinds de start in 2013 kent OldStars Walking Football een enorme groei. Met inmiddels ruim 200 clubs door heel Nederland kunnen 60-plussers op een verantwoorde wijze bewegen en ontmoeten ze elkaar tijdens 'de derde helft'. Als partner is Menzis daar trots op.

22 februari 2018

Daarom hebben wij - samen met het Nationaal Ouderenfonds en Van Boxtel Hoorwinkels - plexiglas bordjes laten maken en stellen we trainingshesjes ter beschikking aan alle deelnemende OldStars-clubs.

Bordjes
Elke OldStars-club kan zo'n plexiglas bordje aanvragen. Het bordje wordt bij de entree van de kantine opgehangen, zodat iedereen kan zien dat er bij hún vereniging OldStars Walking Football wordt gespeeld.

Trainingshesjes
Daarnaast krijgt elke OldStars-club trainingshesjes voor zijn deelnemers. Trainingshesjes zijn ideaal om het team in groepen te verdelen tijdens de trainingen en de onderlinge wedstrijdjes.

Voetbalverenigingen kunnen de bordjes en trainingshesjes gratis aanvragen op de website van OldStars.

Samenwerking Ouderenfonds
Sinds oktober 2016 werkt Menzis samen met het Nationaal Ouderenfonds, specifiek voor het Walking Football. Dit Walking Football, ook wel wandelvoetbal genoemd, is opgezet om een actieve leefstijl en sociale contacten onder 60-plussers te bevorderen. Het brengt ouderen op een positieve manier bij elkaar, krijgt hen in beweging en maakt gezondheidsonderwerpen (zowel mentaal als fysiek) bespreekbaar. Het sociale contact, samen bewegen en plezier zijn de speerpunten.

Met elkaar streven we ernaar dat deze sport onderdeel wordt van het reguliere sportaanbod voor senioren in ons land.

Kees Kist Fandag
Om OldStars Walking Football onder de aandacht te brengen in Noord-Holland, organiseerde het Ouderenfonds de Kees Kist Fandag bij VVS’46. Ruim honderd sportieve 60-plussers speelden een toernooitje en volgden een clinic van ex-international Kees Kist.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.