Frame-voetbal afgetrapt én warm onthaald bij Kids United

frame-voetbal kids united

Op 2 maart had Kids United een primeur: de Noord-Nederlandse aftrap van frame-voetbal. Deze nieuwe spelvorm maakt het ook voor kinderen die niet zonder hulpmiddelen kunnen, mogelijk om te voetballen. Menzis is maatschappelijk partner van Kids United.

5 maart 2018

Frame-voetbal is overgewaaid uit Engeland en Schotland, waar het erg populair is bij de doelgroep. Inmiddels promoot ook de KNVB deze nieuwe vorm van voetbal, waarbij gebruik wordt gemaakt van dorsaal rollators. Zo’n rollator trek je achter je aan en geeft je continue ondersteuning bij het bewegen.

Vol trots en overgave
De rollators voor Kids United, de Groningse voetbalclub voor kinderen met een handicap, zijn ter beschikking gesteld door fabrikant Etac R82 en leverancier Vegro. Zo kon Kids United op 2 maart starten met het frame-voetbal. Vol trots en vol overgave trainden de kinderen voor het eerst in het Indoor Soccer Centre in Groningen. Ook FC Groningen-keeper en Kids United-ambassadeur Sergio Padt was hierbij van de partij.

Onno Kukler, trainer en oprichter van Kids United, vertelt: “Toen ik zocht naar geschikte voetbaltrainingen voor een van onze leden met een rollator, kwam ik terecht op een site over frame-voetbal in Engeland. Fantastisch om te zien dat kids met een geschikte rollator kunnen voetballen. En geweldig dat we het nu in onze regio hebben afgetrapt.”

Zo veel mogelijk kinderen in beweging
Als welkomstgeschenk kregen de kersverse frame-voetballers een sjaal en een muts van hun nieuwe club. Het contributievrije Kids United, opgericht in 2003, telt inmiddels 140 leden. Wij zijn maatschappelijk partner van de Groningse G-voetbalclub vanuit onze missie om zo veel mogelijk kinderen te laten sporten.

Goal!
De aftrap van de eerste Noord-Nederlandse frame-voetbaltraining terugkijken? Check deze video:

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.