Menzis en OldStars: samen sterk voor 60-plussers

walking football groningen

Ouderen in ons land helpen, voor wie onvoldoende zorg en aandacht is. Om eenzaamheid onder hen te voorkomen en bestrijden, maar ook om hun zelfredzaamheid en leefkracht te vergroten. Die missie heeft zowel het Nationaal Ouderenfonds als Menzis. Daarom hebben we de krachten gebundeld in OldStars walking football.

16 maart 2018

Fysiek en mentaal fit
Met OldStars walking football willen we 60-plussers fysiek én mentaal fit houden. Bij dit ‘wandelvoetbal’ draait het dus om beweging, een gezonde leefstijl en sociale interactie in het team. Samen met het Ouderenfonds, gemeenten, eerstelijns zorgaanbieders en andere partners reiken we ouderen hierbij tools aan om in beweging te komen en blijven, en zo langer zelfredzaam te zijn en eigen regie te voeren.

Waarom we samen in actie komen voor ouderen? Omdat wij het verschil kunnen maken voor de grote groep die zich eenzaam voelt. Recent onderzoek laat zien dat in ons land 900.000 van de 2,9 miljoen 65-plussers eenzaam zijn. Extra zorg en aandacht, waarin alle partners een rol van betekenis pakken, dragen bij om dit te doorbreken.

Vaste voet aan de grond
Inmiddels krijgt walking football in steeds meer regio’s vaste voet aan de grond. En dat is precies waar Menzis en het Nationaal Ouderenfonds zich voor (blijven) inspannen: wandelvoetbal als geliefde activiteit bij elke Nederlandse voetbalvereniging. Benieuwd naar OldStars walking football? Bekijk de video!

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.