Enschede Marathon beleeft zonnige jubileumeditie

Enschede Marathon

Ruim 10.000 hardlopers meldden zich zondag 22 april bij de 50e editie van de Enschede Marathon. De hoge temperaturen maakten het voor de duizenden supporters erg aangenaam. Voor de lopers zelf was het te warm om echte recordtijden neer te zetten.

23 april 2018

De winnaar bij de topatleten was Hicham El Barouki uit Marokko, met een tijd van 2:26:18. De snelste dame was Kellen Waithira uit Kenia, met een tijd van 2:34:06.

Laagdrempelige Menzis FitRUN
Naast de marathon, de halve marathon, de CityRUN, de KidsRUN en de Bedrijvenloop was er de Menzis FitRUN. Menzis is partner van de Enschede Marathon en al jaren naamgever van de FitRUN. Met een afstand van 3 mijl (ongeveer 5 kilometer) is dit een laagdrempelige run waaraan veel mensen kunnen meedoen.

Kinderen brengen ouders in beweging
Sinds 2010 organiseren FC Twente, Scoren in de Wijk en Menzis hardloopclinics voor de leerlingen van de Enschedese Paus Joannesschool. De kinderen krijgen tips en trucs van de looptrainer van FC Twente om zo goed voorbereid aan de start van de Menzis FitRUN te verschijnen.

Wat in 2010 is gestart met 22 kinderen, is inmiddels uitgegroeid naar 111 deelnemers. Dit jaar bestond de groep uit zowel scholieren (65) als hun ouders (46). De leerlingen hebben hun ouders gestimuleerd om samen te trainen én samen de run te lopen.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.