Recordaantal deelnemers bij vijfde Almelo Allee

SamenGezond meer bewegen zorgverzekering Menzis

De 5e editie van de Menzis Almelo Allee vond zondag 30 september plaats. Met een recordaantal deelnemers werd gestart op de verschillende onderdelen. Het weer was prachtig en de stemming zat er meteen goed in.

1 oktober 2018

Alleen al 800 mensen, voornamelijk hardlopers, waren bij de voorinschrijving aangemeld voor de vijfde editie van Menzis Almelo Allee. Fietsers en wandelaars melden zich voornamelijk op de dag zelf aan. Met deze extra inschrijvingen bereikte de Almelo Allee gisteren een recordaantal deelnemers. Samen legden de vele honderden hardlopende, fietsende en wandelende deelnemers de prachtigste routes af. 

Almelo Allee
De Almelo Allee is een initiatief van tal van Almelose organisaties. Het streven is om stad en platteland nog meer met elkaar te verbinden. Deelnemers krijgen door de Menzis Almelo Allee de kans om op een sportieve manier het unieke landgoed van de Graaf van Rechteren Limpurg te ontdekken. 

Onderdelen
Omdat de Almelo Allee drie sporten met diverse afstanden kent is dit evenement voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud. Om 12.00 gingen de hardlopers van start, later in de middag werd er gewandeld (5 en 10 km) en gefietst (20 of 40 km). Speciaal voor de kinderen was er de kids- en jeugdrun. Nieuw dit jaar was de scholencompetitie, met een mooi aantal inschrijvingen van 8 basisscholen.

Hardlopen succesvol voor Menzrunners
Hardlopen is het grootste onderdeel tijdens de Almelo Allee. Er kon dit jaar gekozen worden uit diverse afstanden, waarmee ook beginnende lopers kunnen deelnemen. 5 kilometer, 10,4 kilometer of zelfs een halve marathon. Bij de Almelo Allee is voor ieder wat wils.

 

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy