Feestelijke afsluiting Tenniskids@school project in Den Haag

Afgelopen vrijdag, 28 september, was het één groot tennisfeest op het Plein in Den Haag. Menzis en de KNLTB orgaiseerden samen met de Gemeente Den Haag een evenement voor de kinderen van basisscholen in Den Haag ter afsluiting van hun deelname aan Tenniskids@school.

3 oktober 2018

Ruim 800 kinderen van de groepen 3 tot en met 8 van 25 Haagse basisscholen gingen de tennisbaan op met voormalig toptennisser Jacco Eltingh en tennismascottes Ace & Love. Na een gezamenlijke warming up, verzorgd door Joeri van Grol van Dans Je Fit, werden de kinderen over de tennisbanen verdeeld en werd er fanatiek getennist. Zij konden laten zien wat ze het afgelopen schooljaar met Tenniskids@school hebben geleerd. Het was een prachtige dag met blije kinderen die samen in beweging waren.Officiële opening
Om half elf was er een officieel moment met Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid van GroenLinks en Richard de Mos, de wethouder Sport van de Gemeente Den Haag. Zij kregen uit handen van Jacco Eltingh, oud-toptennisser en ambassadeur voor jeugdtennis, de nieuwe Tenniskids@school Lesmap aangeboden. Het doel van deze lesmethode is om kinderen enthousiast te maken voor tennis. De KNLTB stelt het materiaal (kleine rackets, trage ballen en pylonen) samen met de lesmap ter beschikking. Menzis is als jeugdpartner verbonden aan de KNLTB. 

Kinderen structureel meer laten bewegen
Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tenniskids. Op een uitdagende manier leren kinderen tennis spelen en versterken zij hun fysieke en sociale vaardigheden”, zegt Jacco Eltingh. De hele dag waren kinderen aan het tennissen met leeftijdsgenootjes, het Plein was vol met blije bewegende kinderen. Mevrouw Westerveld en de heer Mos zijn beiden zeer te spreken over het initiatief om kinderen meer te laten bewegen en met name over het plezier dat kinderen kunnen ondervinden in het samen bewegen.

Politiek Den Haag
Het feest werd ook opgemerkt door diverse belangrijke politici die een kijkje kwamen nemen of iets leuks op Twitter postten. Een aantal kinderen had zelfs het geluk om even met Mark Rutte en samen met Ace op de foto te gaan.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.