Enschede beleeft druk en gezellig sportweekend

Enschede Marathon

Zaterdagavond vond de eerste editie van de Twee van Enschede plaats. En zondag stond de Enschede Marathon op het programma. Met ruim 11.000 deelnemers, veel publiek, gezellige drukte en recordtijden was het een geslaagd sportweekend.

15 april 2019

Twee van Enschede
Meer dan 200 sportievelingen verzamelden zich zaterdagavond 13 april op de Oude Markt voor de Twee van Enschede. De eerste editie van de recreatieve loop van de Enschede Marathon trok niet alleen hardlopers, maar ook deelnemers op rolschaatsen, steps, skeelers, rolstoelen en handbikes gingen de uitdaging aan. Ze passeerden allemaal de finishlijn met een brede glimlach.

Bekijk hier het online filmverslag van het Twentse dagblad Tubantia.

Enschede Marathon
Tijdens de Enschede Marathon op zondag 14 april was de Keniaanse Chepkwony de snelste vrouw: met een parcours-record van 2.26,59. Hiermee verbeterde zij het vorige record van de Keniaanse Sarah Jebet, dat op 2.27,29 stond. Winnaar bij de mannen was de 22-jarige Geart Jorritsma, die een tijd van 2.26,35 klokte.

Menzis FitRUN
Menzis is partner van de Enschede Marathon en al jaren naamgever van de Menzis FitRUN. Deze run is een van de alternatieve afstanden tijdens het Enschedees event, naast de halve marathon, CityRUN, KidsRUN en Bedrijvenloop. Met een afstand van 3 mijl (zo'n 5 kilometer) is het een laagdrempelige loop waaraan veel mensen kunnen meedoen.

Onder de deelnemers aan de FitRUN waren ook 80 kinderen en begeleiders van de Paus Joannesschool uit Enschede. Samen met FC Twente, Scoren in de Wijk heeft Menzis hen de afgelopen tijd 2 clinics aangeboden, zodat ze zondag goed voorbereid konden starten.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.