Natuurmonumenten en Menzis bewegen 10.000 mensen de natuur in

Natuur versterkt de gezondheid en het welzijn van mensen. Wie regelmatig actief is in de natuur voelt zich fysiek en mentaal sterker en is beter bestand tegen stress. Daarom werken Natuurmonumenten en Menzis samen om meer mensen te laten bewegen in de natuur. Tienduizend meer, om precies te zijn.

1 mei 2015

Groen is gezond

Al drie jaar werken Menzis en Natuurmonumenten samen in projecten die natuur en gezondheid met elkaar verbinden. Samen laten we bijvoorbeeld kinderen meer buitenspelen om zo een basis te leggen voor een actief en gezond leven. In 2014 kwamen bijna 4.000 kinderen met ons in de natuur in beweging.

Nu zetten Natuurmonumenten en Menzis de volgende stap in die effectieve en succesvolle samenwerking. De gezamenlijke activiteiten worden toegankelijk voor mensen van alle leeftijden. Met als doel om dit jaar 10.000 mensen in beweging te brengen in de natuur en hen zo zelf te laten ervaren hoe gezond ‘groen’ is.

Beleving en bescherming van de natuur

Eén van die activiteiten is de Midzomernachtloop op 20 juni. Deelnemers kunnen door heel Nederland een korte nachtwandeltocht in de natuur lopen of meedoen aan een langere wandelmarathon op de Veluwe.

Met de opbrengst van het inschrijfgeld koopt Natuurmonumenten aaneengesloten natuurgebieden aan. Beleving en bescherming van de natuur komen zo samen bij dit grootste nachtelijke avontuur van Nederland. Op midzomernacht2015.nl staan alle routes en meer informatie over de Midzomernachtloop.

App helpt mensen op weg

Natuurroute app

  Via de Natuurroute app van Natuurmonumenten kunnen wandelaars nu ook punten sparen in SamenGezond, het spaarprogramma van Menzis. Ook met dit initiatief willen        Natuurmonumenten en Menzis mensen stimuleren meer te bewegen in de natuur.       

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy