Akkoord Certe en Menzis voor betaalbare, toegankelijke zorg

onderzoeker

Het Groningse diagnostisch laboratorium Certe en Menzis hebben een meerjarencontract voor eerstelijnsdiagnostiek gesloten. Dit betekent dat verzekerden van Menzis in ieder geval tot en met 2018, behoudens het eigen risico, de diagnostiek van Certe automatisch vergoed krijgen.

22 maart 2016

Beide partijen zijn de afgelopen maanden intensief met elkaar in gesprek geweest. Eerder berichtte Certe al dat de onderhandelingsgesprekken met Menzis prettig en constructief verliepen.

Harjan van Dam, bestuurder van Certe:

Het verheugt ons te kunnen melden dat we tot een voor beide partijen mooie overeenkomst voor de komende jaren zijn gekomen. Hiermee is een gezamenlijke stap gezet om de zorg de komende jaren toegankelijk en betaalbaar te houden voor patiënten en inwoners in deze regio.

We hebben binnen de meerjarenafspraak scherpe, marktconforme tarieven afgesloten. Bovendien zijn er afspraken gemaakt met de Certe Trombosedienst die de komende twee jaar een transitie doormaakt, waardoor de regie steeds meer bij de patiënt zelf komt te liggen. Hierdoor kan deze zorg nog doelmatiger worden ingezet.

Bertien Dumas, verantwoordelijk voor de inkoop bij Menzis:

Met het ondertekenen van het meerjarig contract verzekeren Certe en Menzis de regio voor de lange termijn van goede zorg. Want voor de klant of patiënt begint goede zorg bij de juiste diagnostiek.

Menzis en Certe blijven periodiek met elkaar in gesprek over nieuwe ontwikkelingen in kwaliteit, dienstverlening en zorg voor de patiënt in de regio.

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy