Akkoord Certe en Menzis voor betaalbare, toegankelijke zorg

onderzoeker

Het Groningse diagnostisch laboratorium Certe en Menzis hebben een meerjarencontract voor eerstelijnsdiagnostiek gesloten. Dit betekent dat verzekerden van Menzis in ieder geval tot en met 2018, behoudens het eigen risico, de diagnostiek van Certe automatisch vergoed krijgen.

22 maart 2016

Beide partijen zijn de afgelopen maanden intensief met elkaar in gesprek geweest. Eerder berichtte Certe al dat de onderhandelingsgesprekken met Menzis prettig en constructief verliepen.

Harjan van Dam, bestuurder van Certe:

Het verheugt ons te kunnen melden dat we tot een voor beide partijen mooie overeenkomst voor de komende jaren zijn gekomen. Hiermee is een gezamenlijke stap gezet om de zorg de komende jaren toegankelijk en betaalbaar te houden voor patiënten en inwoners in deze regio.

We hebben binnen de meerjarenafspraak scherpe, marktconforme tarieven afgesloten. Bovendien zijn er afspraken gemaakt met de Certe Trombosedienst die de komende twee jaar een transitie doormaakt, waardoor de regie steeds meer bij de patiënt zelf komt te liggen. Hierdoor kan deze zorg nog doelmatiger worden ingezet.

Bertien Dumas, verantwoordelijk voor de inkoop bij Menzis:

Met het ondertekenen van het meerjarig contract verzekeren Certe en Menzis de regio voor de lange termijn van goede zorg. Want voor de klant of patiënt begint goede zorg bij de juiste diagnostiek.

Menzis en Certe blijven periodiek met elkaar in gesprek over nieuwe ontwikkelingen in kwaliteit, dienstverlening en zorg voor de patiënt in de regio.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.