Menzis en GCA bereiden de overdracht van de zorg voor asielzoekers voor

Eind dit jaar eindigt, na 9 jaar, het contract van Menzis en het GC A met het COA voor de zorg aan asielzoekers. Arts en Zorg neemt deze taak per 1 januari a.s. over. Menzis en GC A hebben met veel enthousiasme en trots een goed lopend eerstelijnsgezondheidscentrum opgezet. Het is heel jammer dat we dit vanaf volgend jaar niet meer mogen doen.

25 juli 2017

Wij vinden het belangrijk om de zorg aan asielzoekers zo goed mogelijk voort te zetten, tot het einde van onze contractperiode. Daarnaast zetten wij ons maximaal in om de consequenties voor onze medewerkers zo beperkt mogelijk te houden.

 

Arts en Zorg en Menzis waren in gesprek om de overgang van de zorg aan asielzoekers en de continuïteit van werkgelegenheid voor de medewerkers van GC A vorm te geven. Helaas blijken de uitgangspunten van beide organisaties toch erg ver uit elkaar te liggen. Daarom heeft  Menzis het bod van Arts en Zorg, van 29 juni jongstleden, voor het overnemen van GC A niet kunnen accepteren. Het bod is onvoldoende transparant over de invulling van de zorg, de bijbehorende werkzaamheden en de bestemming van de financiële middelen. Daarnaast biedt het bod onvoldoende garanties dat medewerkers een gelijke kans hebben op een functie bij de nieuwe organisatie van Arts en Zorg. Arts en Zorg heeft de onderhandelingen op 30 juni, voor ons onverwacht, gestaakt.

 

Wij blijven bereid (wederom) in gesprek te gaan met Arts en Zorg, maar alleen als de belangen van al onze  medewerkers geborgd zijn. 

 

Voor de duidelijkheid naar onze medewerkers en vanuit de overtuiging dat we iedere medewerker gelijke kansen en voorwaarden willen bieden, varen we nu de koers om het bedrijf GC A per 31 december 2017 te beëindigen. Er ligt een goede Sociale Regeling voor de medewerkers, met veel aandacht voor scholing en ondersteuning bij het zoeken naar ander werk. Ook zijn er gesprekken met organisaties om te verkennen of zij de opgebouwde kennis van het GC A nog ten goede kunnen en willen laten komen aan het algehele maatschappelijk belang.

 

Samen blijven wij ons tot en met 31 december 2017 volop inzetten voor de eerstelijnszorg aan asielzoekers in Nederland.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.