'Met voeding en beweging zelf impact op je gezondheid'

Een van de snelst stijgende chronische ziekten van deze tijd is diabetes type2. Blogster Inge Wijsman interviewde Christiaan Rademaker, regioregisseur bij Menzis, over de initiatieven die Menzis steunt om het tij tegen diabetes te keren.

16 maart 2018

Net als bij hart- en vaatziekten, obesitas, en diverse vormen van kanker is leefstijl ook op diabetes type2 van grote invloed. Onderzoekers van het Erasmus MC berekenden dat 1 op 3 van de huidige volwassenen diabetes krijgt. In Nederland worden tal van initiatieven op touw gezet om het tij te keren. Inge Wijsman laat op haar blog In Food Shape diverse betrokkenen aan het woord over het initiatief waar zij hun schouders onder zetten. Dit keer heeft zij een interview met Christiaan Rademaker regioregisseur bij Menzis.

"De zorgverzekeringswet – de basis van wat wij uitvoeren - is erg gericht op ziekte. Bijvoorbeeld als je diabetes hebt, dan is er een ketenzorgprogramma bij de huisartsen. Vanuit Menzis proberen we de stap naar voren te maken", aldus Christiaan. Die stap naar voren, meer richting preventie, uit zich bij Menzis in een aantal projecten en programma’s ter bevordering van de leefstijl. In het artikel gaat het onder meer over de SamenGezond app, de projecten Herstelcirkel in de Wijk en SLIMMER en het op kinderen gerichte programma GO (Gezond Onderweg).

Het complete interview met Christiaan vindt u hier.

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.