OldStars en ex-Oranje Internationals spelen potje voetbal

Op woensdag 30 mei jl speelden teams van 60-plussers uit de Achterhoek en van voetbalclub De Graafschap en ex-Oranje Internationals een mooi potje OldStars Walking Football in Stadion De Vijverberg in Doetinchem. Het evenement werd georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, Betaald Voetbal De Graafschap en Achterhoek in Beweging.

5 juni 2018

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football. Een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn.

 

Een sportieve ontmoeting

De deelnemende teams kwamen uit de regio. Daarnaast speelde een team oud-Graafschappers mee én ook oud-Internationals als Sjaak Swart (ex-Ajax), Kees Kist (ex-AZ) en Dick Schoenaker (ex-De Graafschap en Ajax) kwamen een balletje trappen.

 

Achterhoekse Voetbalnacht

Na deze Walking Football-meeting werd op Stadion De Vijverberg de Achterhoekse Voetbalnacht gehouden; een initiatief om het amateurvoetbal in de regio nog meer onder de aandacht te brengen. De avond was vrij toegankelijk. In een sportcafé onder leiding van Domien Esselink (De Gelderlander) vertelden een handvol ex-internationals in stadion De Vijverberg hun nooit eerder vertelde verhalen uit de kleedkamers van het profvoetbal. Ook werden awards uitgereikt voor Beste talent, Beste voorzitter, Beste clubs, Beste scheidsrechter en Beste vrijwilliger.

 

Menzis en walking footbal

We zijn een samenwerkingsverband aangegaan met het Ouderenfonds. Samen hebben we als doel om Walking Footbal voor senioren op de kaart te zetten. In de eerste plaats natuurlijk omdat dit het sociale netwerk van senioren helpt te activeren, waardoor we eenzaamheid onder ouderen terugdringen. Bijkomend voordeel is dat de voetballers ook nog eens lekker in beweging zijn.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.