FBK Games brengt Twente in beweging

FBK Games is meer dan een atletiekwedstrijd voor topsporters. Het is ook een evenement voor jong en oud in Oost-Nederland, waar ze naar hartenlust kunnen bewegen en sporten. ‘Bewegen is gezond en maakt je blij.’

21 juni 2018

De FBK Games is elk jaar in Hengelo. Op 3 juni 2018 was er de 37e editie. Het is het belangrijkste atletiekevenement in Nederland, waar de top van de wereld strijdt om de prijzen. Toch ging het niet alleen om topsport. FBK Games is er ook om iedereen in Twente en omstreken te stimuleren meer te bewegen of te sporten. Hans Kloosterman, directeur van FBK Games: “Dat lukt ook! Rondom de wedstrijden waren er allerlei activiteiten. Zoals de Menzis SamenGezond Kidsrun. Ook onder de vlag van Menzis was er de FBK Dubbele Mijl en de FBK Classics. We hadden dit jaar meer deelnemers dan ooit, ruim 3.500!”

Menzis partner FBK Games
De FBK Games verbindt dus topsport met breedtesport. Waarom eigenlijk? Hans: “Topsport kan een stimulans zijn om ook zelf in beweging te komen. Door regelmatig te bewegen kun je gezond oud worden. We richten ons op jong en oud in Oost-Nederland. Hoe we de mensen stimuleren om mee te doen? We zijn actief op Twitter, YouTube, Facebook en Instagram. We hebben directe lijnen met de media, zoals RTV Oost en Tubantia. Die besteden veel aandacht aan de FBK Games en alle evenementen eromheen. Ook werken we nauw samen met partners, waarvan Menzis er een is. Onze partners worden steeds belangrijker voor ons. Ze helpen mee meer mensen in beweging te zetten. En ze bieden ons de financiële ruimte elk jaar nog meer activiteiten aan te bieden.”

Twentenaren in beweging
Marcel Hofstede (Menzis) vindt het vanzelfsprekend dat Menzis de breedtesport in Twente ondersteunt (waaronder de FBK Games). “Wij zijn altijd al actief om Twentenaren in beweging te krijgen. Zeker ouderen en kinderen, voor wie we de drempels om te gaan sporten willen weghalen. Wie gezond is, zit lekkerder in z’n vel. Het doel is dat mensen uiteindelijk minder vaak bij de dokter komen, dat drukt de zorgkosten en houdt de zorg in Nederland betaalbaar. Maar het belangrijkste is dat je door regelmatig te bewegen fitter en gezonder wordt. Je wordt er vitaal, blij en gelukkig van.”

Sportdag voor ouderen
Marijke Kenkhuis is coördinator van FBK Classics. Deze ‘sportdag voor ouderen’ in het FBK Stadion in Hengelo wordt mede door Menzis mogelijk gemaakt. Op 30 mei kwamen er 250 senioren op af. Eerst samen gezellig een kopje koffie en dan de eerste clinic van oud-atlete Olga Commandeur. Marijke: “Er was een breed aanbod aan beweegclinics, die nooit langer duren dan 20 minuten.” Het was al weer de derde editie van FBK Classics, waar het gaat om het plezier in bewegen. En dat is gelukt, want Marijke kreeg veel positieve reacties: “De ouderen vinden het een heerlijk uitje en genieten van het samen bewegen. Ik ben er van overtuigd dat we volgend jaar nog meer deelnemers trekken.”

FBK Classics
Het was woensdag 30 mei een stralende dag, die voor 250 ouderen in het teken stond van bewegen en ontmoeten. Er was voor elk wat wils. Dit waren de 10 leukste clinics voor senioren:

 1. Bewegen met Olga Commandeur
  Maakt het lichaam soepeler. Ook mentaal geeft het samen bewegen een opkikker.
 2. Tai Chi
  Door de vloeiende bewegingen word je je bewuster van je lichaam. Het maakt je soepeler en rustiger.
 3. Zumba Gold
  Rustige exotische dansen op ritmische muziek.
 4. Stoelyoga
  Oefeningen op en rond de stoel. Ook met technieken uit de yoga en tai chi.
 5. Pilates
  Speciaal voor mensen met rugklachten. Het gaat om houding, coördinatie, ademhaling, stabiliteit.
 6. Zweeds loopspel
  Er liggen 25 genummerde kaarten op een veld. Het gaat om bewegen en geheugentraining (waar lag welk kaartje?).
 7. RaceRunning
  Je maakt zittend op een driewieler een lopende beweging. Ideaal voor mensen met een fysieke beperking.
 8. Bootcamp voor senioren
  Oefeningen met allerlei spelmaterialen. Ook hardlopen over een klein parcours.
 9. Walking football
  ‘Wandelend voetballen’ is er speciaal voor 60-plussers. Het gaat om de gezelligheid, de ‘derde helft’ is de belangrijkste.
 10. Smovey walking
  Wandelen met smovey’s (ringen met kogeltjes erin) versterkt spieren, bindweefsel en wervelkolom.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.