Meerjarenafspraak voor Alphega apotheek Zorgmakelaar en Menzis

Man bezoekt de huisarts

De Alphega apotheek Zorgmakelaar, die onder meer voor Alphega apotheken, Boots apotheken en Alcura apotheek de zorgovereenkomsten met de zorgverzekeraars afsluit, en Menzis hebben een driejarig contract afgesloten.

24 juli 2018

Het contract gaat in 2019 in en loopt tot en met 2021. Door de overeenstemming wordt de toegankelijkheid van de farmaceutische zorg voor de klanten van Alphega, Boots en Alcura apotheken ook de komende 3 jaar geborgd. 

Meer ruimte voor zorg
Al jaren wordt gesproken over de zorgverlenende rol van apotheken. Met dit contract wordt een belangrijke stap gezet naar het belonen van de farmaceutische zorg, persoonlijke begeleiding en advies aan patiënten. De farmaceutische patiëntenzorg wordt nu losgekoppeld van de distributie van geneesmiddelen. Menzis en de Alphega apotheek Zorgmakelaar geven hiermee concrete invulling aan de gedeelde visie om apotheken te betalen voor zorg. 

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.