Ledenraad informeert inwoners Twente over veranderingen in de zorg

 Ledenraad Menzis informeert inwoners Twente over veranderingen in de zorg

Het komend jaar verandert er veel in hoe de zorg is georganiseerd. Die verandering roept bij veel mensen vragen op, werd duidelijk op de speciale informatieavond die onze Ledenraad gisteren hield in Enschede.

31 oktober 2014

De informatieavond werd georganiseerd door de Ledenraad van Menzis in samenwerking met veertien Twentse gemeenten, patiëntenorganisaties en zorgaanbieders. Zo’n 150 mensen die wilden weten wat de veranderingen in de zorg voor hen persoonlijk betekenen, bezochten de bijeenkomst in de Grolschveste.

De aanwezigen konden vragen stellen aan vertegenwoordigers van welzijns- en zorginstanties, gemeenten, het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en Menzis. En ze kregen uitleg op een zorgmarkt en bij de informatiesessies 'Wegwijs in de Zorg' en 'Zorg in Wijk en Dorp'.

Nog niet op elke vraag kon al een passend antwoord worden gegeven. Begrijpelijk, volgens Wout Oosterhof (Ledenraad Menzis):

Wout Oosterhof

Ook deskundigen moeten afwachten hoe sommige dingen in de praktijk gaan uitpakken. Volgend jaar is een overgangsjaar.


Wat wij als Ledenraad van Menzis nu al wél kunnen doen, is mensen laten zien dat we er voor hen zijn en naar hen luisteren.

Informatie

Wilt u meer weten over de veranderingen in de gezondheidszorg?

De informatieavond werd als proef georganiseerd in Enschede, onder andere om te peilen hoeveel en welke vragen er leven bij onze verzekerden. De Ledenraad onderzoekt nu of het initiatief ook op andere locaties wordt herhaald. Op onze website leest u meer over de Menzis Ledenraad.

Zorgbijeenkomst Enschede

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.