Zorg voor mensen met dementie gewaarborgd

oudere vrouw en mantelzorger

Er is helaas onrust over de continuïteit van zorg voor mensen met dementie. In de landelijke berichtgeving is gesteld dat mensen hun casemanager verliezen. Menzis heeft echter met zorgaanbieders contracten afgesloten voor het bieden van wijkverpleging, inclusief casemanagement dementie.

16 december 2014

Met ingang van 2015 maakt casemanagement dementie onderdeel uit van de aanspraak Wijkverpleging. Menzis heeft met zorgaanbieders contracten afgesloten voor het bieden van wijkverpleging, inclusief casemanagement dementie. Hierbij is geld voor casemanagement niet specifiek geoormerkt, om zorgaanbieders de ruimte te geven om deze zorg zo goed en efficiënt mogelijk te regelen voor cliënten.

Zorgaanbieders kiezen zelf hoe zij casemanagement dementie inrichten: met aparte casemanagers dementie, of als onderdeel van het werk van ‘gewone wijkverpleegkundigen‘.


Casemanagement beschikbaar

Uitgangspunt blijft dat mensen de zorg krijgen die zij nodig hebben. Als een wijkverpleegkundige het casemanagement voor een dementerende gaat uitvoeren, dient hij of zij voldoende kennis te hebben over dementie om hem of haar deskundig te kunnen begeleiden.

Als cliënten casemanagement nodig hebben, moet dit in voldoende mate aanwezig zijn. Menzis zal dit nauwlettend volgen en zo nodig zorgaanbieders hier op aanspreken.

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy