Zorg voor mensen met dementie gewaarborgd

oudere vrouw en mantelzorger

Er is helaas onrust over de continuïteit van zorg voor mensen met dementie. In de landelijke berichtgeving is gesteld dat mensen hun casemanager verliezen. Menzis heeft echter met zorgaanbieders contracten afgesloten voor het bieden van wijkverpleging, inclusief casemanagement dementie.

16 december 2014

Met ingang van 2015 maakt casemanagement dementie onderdeel uit van de aanspraak Wijkverpleging. Menzis heeft met zorgaanbieders contracten afgesloten voor het bieden van wijkverpleging, inclusief casemanagement dementie. Hierbij is geld voor casemanagement niet specifiek geoormerkt, om zorgaanbieders de ruimte te geven om deze zorg zo goed en efficiënt mogelijk te regelen voor cliënten.

Zorgaanbieders kiezen zelf hoe zij casemanagement dementie inrichten: met aparte casemanagers dementie, of als onderdeel van het werk van ‘gewone wijkverpleegkundigen‘.


Casemanagement beschikbaar

Uitgangspunt blijft dat mensen de zorg krijgen die zij nodig hebben. Als een wijkverpleegkundige het casemanagement voor een dementerende gaat uitvoeren, dient hij of zij voldoende kennis te hebben over dementie om hem of haar deskundig te kunnen begeleiden.

Als cliënten casemanagement nodig hebben, moet dit in voldoende mate aanwezig zijn. Menzis zal dit nauwlettend volgen en zo nodig zorgaanbieders hier op aanspreken.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.