Menzis vergoedt thoraxbandages

Vrouw leest op tablet

Onlangs hadden verschillende media aandacht voor de vergoeding van thoraxbandages door Menzis. In die berichtgeving is helaas het beeld ontstaan dat Menzis deze thoraxbandages niet meer vergoedt. Dit berust echter op een misverstand.

7 augustus 2015
We hechten er wel aan dat het aanvragen en aanmeten van de bandages door deskundige leveranciers plaatsvindt. Dit ook op aanraden van de deskundigen zelf en volgens de richtlijnen die de beroepsgroep heeft opgesteld. Een groot aantal huid- en oedeem therapeuten is hiervoor door Menzis gecontracteerd evenals leveranciers voor therapeutisch elastische kousen.

Kwaliteit van zorg

Menzis heeft de aanvraagprocedure aangescherpt met een machtiging. Zodat het duidelijk is wie de leverancier is, de klant of patiënt deskundig advies krijgt en de zorg krijgt waarop men ook aanspraak heeft volgens de Zorgverzekeringswet en die strookt met de richtlijnen van de deskundigen.

We betreuren het dat er hierover in de media een onjuist beeld is geschetst. Als de aanvraag voor de klant voldoet aan de landelijk afgesproken richtlijnen, dan is het verzekerde zorg en wordt de thoraxbandage vergoed. Zo willen we de kwaliteit van zorg door inschakeling van deskundige professionals waarborgen.

Vraag over zorg? Bel de Zorgadviseur

Heeft u na het lezen van dit artikel een vraag over de vergoeding van uw thoraxbandage? Of heeft u een andere zorgvraag? Bel de Menzis Zorgadviseur (iedere werkdag bereikbaar tussen 8:30 uur en 19:00 uur).

Bel de Menzis Zorgadviseur: 088 222 42 42

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.