WeHelpen geeft je een goed gevoel

oudere vrouw en mantelzorger

Wehelpen.nl – opgericht door diverse partijen waaronder Menzis en Rabobank – wil helpen vanzelfsprekend maken. De website maakt het makkelijk om hulp te vragen, aan te bieden of te organiseren. We praten erover met Rick Visser, een van de vrijwilligers.

8 oktober 2015
Rick (29) gaat elke donderdagochtend naar Marcel (50), die herstellende is van een beroerte. Marcel heeft nog moeite met praten en bewegen. Rick: “Ik doe taaloefeningen met hem en we gaan ook wel eens een stukje lopen of fietsen.”

Rick studeerde Civiele Techniek aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Met zijn diploma op zak vertrok hij naar Azië. Hij deed vrijwilligerswerk in Thailand: Engels doceren op een middelbare school. Drie maanden backpacken gaf hem tijd na te denken over wat hij écht wil met zijn leven. Inmiddels weet hij het: “Ik vind techniek nog steeds mooi, maar een ander helpen, geeft me zó’n goed gevoel.”

“Je maakt elkaar een beter mens”

Rick werkt nu als pakketsorteerder en zoekt een vaste baan als onderwijsassistent of bijlesdocent. Liefst vier dagen in de week, zodat hij tijd overhoudt voor vrijwilligerswerk.


we helpen
Als we hem vragen of hij Marcel helemaal belangeloos helpt, veert hij op: “Het valt me op dat we in onze maatschappij ‘belangeloos’ altijd vertalen in ‘niet betaald’. Alles wordt in geld uitgedrukt. Ik denk liever in welzijn, voor de ander en voor mezelf. Ik mag bijdragen aan Marcels welzijn, dat geeft heel veel voldoening. Marcel maakt mij ook een beter mens – ik word geduldiger, leer beter luisteren.”


Ook in de Achterhoek

WeHelpen is een landelijk initiatief dat met de dag groeit. Diverse gemeenten, waaronder Zutphen, hebben zich al aangesloten. Ook vanuit andere plaatsen in de Achterhoek wordt hulp aangeboden en gevraagd. Vrijwilligers zoals Rick gaan de wijken in om WeHelpen te promoten.

Rick heeft goede hoop dat dit lukt, waardoor zijn droom waarheid wordt: “Als iedereen meer aandacht zou geven aan de ander, krijgen we een prettigere samenleving.”


Zo makkelijk werkt WeHelpen

Op wehelpen.nl kunt u aangeven dat u best iemand een handje wilt helpen. Of waar u zelf hulp bij kunt gebruiken. Iets voor u? Maak eerst een account aan. U heeft alleen een e-mailadres nodig, waarna u een paar gegevens invult en een foto toevoegt. Daarna kunt u gelijk hulp aanbieden of vragen. Aanmelden met een Facebook-account kan ook. WeHelpen is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar.

Kijk op wehelpen.nl

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.