Ideeën van leden maken zorgnota's duidelijker

man schrijft aan tafel

Hoe kunnen we zorgnota’s verbeteren en onze communicatie daarover duidelijker maken? Een groot aantal leden ging de afgelopen maanden daarover met ons in gesprek op ons platform Medemenz.

13 oktober 2015

Regelmatig stellen mensen ons een vraag over een nota die ze van ons hebben gekregen. Omdat iets niet duidelijk is of omdat ze zich afvragen of de rekening wel klopt. Die reacties helpen ons om zorgnota’s duidelijker en nauwkeuriger te maken en zo onze service verder te verbeteren. Bijvoorbeeld als blijkt dat er iets mis gaat met declaraties van een arts of ziekenhuis. 

Gerichte vragen en polls op medemenz.nl hielpen ons om duidelijk te krijgen wat we concreet kunnen verbeteren. De vragen varieerden van 'Hoe kunnen zorgnota’s beter volgens jou?' tot 'Onjuiste zorgnota’s melden bij Menzis, hoe vind jij dat het gaat?'.


Ideeën voor verbeteringen

Meer dan 200 mensen dachten mee en legden ons in totaal 209 ideeën voor, met daarin 46 concrete verbeterpunten. Daarmee zijn we direct aan de slag gegaan en een aantal punten hebben we inmiddels al gerealiseerd:

  • we versturen mensen binnenkort een reminder om de zorgkosten te controleren
  • iDeal is als betalingsoptie toegevoegd aan de digitale acceptgiro
  • mensen die een vraag hebben over een nota verwijzen we niet terug naar de zorgverlener: wij zoeken het voor u uit
  • de doorlooptijd van ziekenhuisnota’s is verkort naar maximaal 120 dagen (was 365 dagen) en we streven ernaar om dit nog verder te verkorten
  • in de vooraankondiging van een automatische incasso is nu ook het te incasseren bedrag te zien
  • de informatie in Mijn Menzis over het aanvragen van een betalingsregeling is verbeterd


Blijvende aandacht voor betere nota’s

Met het binnenhalen van de verbeterpunten is dit project op medemenz.nl nu beëindigd. Maar we houden aandacht voor alle ingebrachte verbeterpunten en blijven werken aan verbeteringen.

Heeft u zelf een concreet idee hoe we zorgnota’s kunnen verbeteren? Uw idee blijft welkom op medemenz.nl.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.