Innovatief Gronings zorgproject wint landelijke prijs

thuiszorg bloeddrukmeting

Het zorgproject 'Wedde dat 't lukt' is de winnaar van de Niek de Jong prijs 2015. In dit project wordt de zorg voor en met de inwoners van Wedde zo georganiseerd dat deze past bij de veranderende zorgvraag van de inwoners. Hierdoor kunnen mensen bijvoorbeeld langer zelfstandig thuis wonen.

4 november 2015

De Niek de Jong prijs wordt uitgereikt door Zorgverzekeraars Nederland aan initiatieven die vernieuwing en samenwerking in de eerstelijnszorg (bijvoorbeeld huisartsenzorg) mogelijk maken.


Oog en oor voor de dorpsbewoners

Huisarts Hans Berg is initiatiefnemer van 'Wedde dat 't Lukt'. In het project wordt de zorg vanuit zijn praktijk gecombineerd met de informele zorg door de dorpsondersteuner. De dorpsondersteuner fietst letterlijk door het dorp en is zo oog en oor van en voor de dorpsbewoners. Zij brengt vraag en aanbod bij elkaar en is verantwoordelijk voor de hulp en zorg van vrijwilligers.

 De formele zorgverleners van de huisartsenpraktijk werken daarnaast intensief samen met zorgverleners uit de eerste en tweede lijn (bijvoorbeeld het ziekenhuis) en andere relevante partijen.Allerlei hulp- en zorgvragen zijn snel in beeld waardoor direct op het juiste domein geschakeld wordt.

niek de jong prijs 2015

Huisarts Hans Berg (tweede van links) van Wedde dat 't Lukt krijgt de cheque overhandigt die hoort bij de Niek de Jong prijs 2015.

Bij de Niek de Jong prijs hoort een bedrag van € 20.000. Dit geld wordt gebruikt om het project verder uit te breiden, zegt Harm Stubbe (secretaris 'Wedde dat 't Lukt'). 

Zorg toegankelijk houden

Voor Menzis is dit project belangrijk omdat Wedde in een gebied ligt waar de huisartsenzorg onder druk staat. Met name dreigt in deze regio een tekort aan huisartsen. Daarnaast wonen er steeds minder mensen in deze regio, en bovendien worden die mensen gemiddeld steeds ouder.

Samen met partijen in de regio zetten wij ons daarom in om de zorg toegankelijk én betaalbaar te houden, nu en in de toekomst. Dit project in Wedde draagt daar aan bij.


Lees meer

Kijk op de website van 'Wedde dat 't Lukt' voor uitgebreide informatie over het project. Meer informatie over de Niek de Jong prijs leest u op zorgnl.nu.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.