Aanvullende afspraken met zorgaanbieders garanderen thuiszorg

thuiszorg rolstoel

Aanbieders van wijkverpleging en Menzis hebben aanvullende budgetafspraken gemaakt. Dat betekent dat de zorg bij deze gecontracteerde aanbieders van wijkverpleging gegarandeerd is. En dus ook de betaling aan de aanbieder.

6 november 2015

De afgelopen tijd waren de budgetten voor de wijkverpleging regelmatig onderwerp van gesprek. Een aantal aanbieders had het afgesproken ‘plafond’ bereikt. Dat betekent dat ze het bedrag dat was afgesproken met de verzekeraar bereikt was.

Alle zorg die deze zorgaanbieders boven dat plafond zouden aannemen, zou niet meer vergoed worden. Hierdoor kwam de toegang tot wijkverpleging onder druk te staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Iedereen heeft recht op goede zorg.

Daarom heeft Menzis hierover aanvullende budgetafspraken gemaakt met de aanbieders van wijkverpleging met wie zij een contract heeft.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.