Alle zorg voor ouderen Rijssen-Holten bijeen met OZOverbindzorg

ouderen ozoverbindzorg

Ouderen in de gemeente Rijssen-Holten kunnen nu nog meer zelf de regie voeren over hun zorg. Samen met de gemeente starten we daarvoor OZOverbindzorg, een online platform voor samenwerking tussen zorgverleners en het delen van zorg.

6 november 2015

Alle betrokken partijen (mantelzorgers, familie en zorgverleners) rondom de cliënt komen in dit platform samen en kunnen via een eenvoudig met elkaar communiceren over de zorg. De cliënt staat centraal, bepaalt wie toegang krijgt tot het netwerk en heeft daarmee zelf de regie in handen. 'OZO' staat voor OuderenZOrg.


Gezondheid scherp in beeld

Groot voordeel van OZOverbindzorg is dat partijen met (niet spoedeisende) vragen niet meer achter elkaar aan hoeven te bellen, maar dat die vragen simpel digitaal gesteld en beantwoord kunnen worden.

Daarnaast blijft iedereen in het zorgnetwerk op de hoogte van de gestelde vragen en de gegeven antwoorden. De gezondheid van de cliënt is scherp in beeld en er wordt op tijd bijgestuurd, waardoor bijvoorbeeld een ziekenhuisopname kan worden voorkomen.

Vanaf nu hebben alle cliënten met een zorgvraag, hun mantelzorgers, familie en zorgverleners toegang tot het systeem. De thuiszorg en huisarts vragen de cliënt om deel te nemen en zorgen dat het netwerk wordt aangesloten. Mantelzorgers, familie en zorgverleners worden door de cliënt zelf uitgenodigd voor deelname.

ben beens

Ben Beens

Wethouder, Rijssen-Holten 

Goede communicatie is ook in de zorg van wezenlijk belang. Ik vind dat OZOverbindzorg een mooi en eenvoudig systeem is waardoor alle betrokkenen goed en efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Telefoontjes die altijd om voorrang vragen is verleden tijd.

De communicatie binnen de zorg komt tot rust. Ik vind het een goede vooruitgang."

Ondersteuning en efficiency

Menzis ondersteunt de pilot in Rijssen-Holten financieel. Dat doen we omdat OZOverbindzorg een mooi systeem is ter ondersteuning van de mantelzorger en omdat dit een goed voorbeeld is van efficiency in de zorg.

We volgen de ervaringen in Rijssen-Holten en het mogelijke effect op de zorgkosten in de eerste lijn (bijvoorbeeld de huisarts) en tweede lijn (bijvoorbeeld het ziekenhuis).


De voordelen OZOverbindzorg op een rijtje:

  • alle zorg rondom de cliënt is overzichtelijk in beeld, inclusief contactgegevens
  • zorgverleners zijn altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen, bladeren in zorgmap overbodig
  • mantelzorgers zijn altijd op de hoogte van de actuele situatie van de cliënt
  • minder telefoontjes, iedereen in het netwerk (indien nodig) wordt in één keer geïnformeerd
  • cliënt én mantelzorgers hebben een actieve rol in OZOverbindzorg
  • huisartsen weten welke zorgmedewerkers bij hun patiënten over de vloer komen
  • apotheekbestellingen kunnen ter plekke worden gedaan


ozoverbindzorg
Meer informatie leest u op www.ozoverbindzorg.nl.


Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.