OZOverbindzorg gestart in Rijssen-Holten

thuiszorg rolstoel

Gemeente Rijssen-Holten en Menzis zijn gestart met OZOverbindzorg. De naam OZOverbindzorg staat voor samenwerken en delen van zorg. Dit eenvoudige computersysteem verbetert de communicatie tussen alle partijen (mantelzorgers, familie en zorgverleners) rondom mensen die zorg nodig hebben en thuis wonen. Doel: betere samenwerking, waardoor de zorg beter afgestemd kan worden.

24 november 2015
Wie zorg nodig heeft en thuis woont, heeft vaak veel partijen om zich heen: zoals een huisarts, apotheker, fysiotherapeut of verpleegkundige, apotheker, thuiszorg en ook mantelzorgers en familie. Het is belangrijk dat de mensen in dit zorgnetwerk hun taken onderling afstemmen. OZOverbindzorg  biedt hen de mogelijkheid om snel en effectief met elkaar te communiceren.


Alle betrokkenen goed op de hoogte

OZOverbindzorg werkt heel eenvoudig. Via een beveiligde webpagina heeft iedereen in het zorgnetwerk de actuele situatie van de cliënt goed in beeld. “Vragen die geen spoed hebben, kunnen we online stellen, we hoeven niet meer achter elkaar aan te bellen”, zegt een mantelzorgster. Zo blijven alle partijen goed op de hoogte, heeft iedereen de gezondheid van de cliënt scherp in beeld en kan er tijdig worden bijgestuurd. De cliënt staat hierbij centraal en bepaalt zelf wie toegang krijgt tot zijn webpagina.


Goede vooruitgang

In de gemeente Rijssen-Holten zijn ze in november gestart met een proefproject van OZOverbindzorg. Wethouder Ben Beens:

ben beens

Goede communicatie is ook in de zorg van wezenlijk belang. Ik vind dat OZOverbindzorg een mooi en eenvoudig systeem is, waardoor alle betrokkenen goed en efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Telefoontjes die altijd om voorrang vragen, zijn verleden tijd. De communicatie binnen de zorg komt tot rust. Ik vind het een goede vooruitgang.

Langer thuis blijven wonen

OZOverbindzorg ondersteunt zorgverleners, mantelzorgers en familie in hun onderlinge communicatie. Het kan opname in een ziekenhuis of verzorgingstehuis voorkomen. Kwetsbare ouderen en andere mensen die zorg nodig hebben, kunnen zo langer thuis blijven wonen. Reden voor Menzis om het proefproject financieel te ondersteunen. Samen kunnen we de zorg voor deze mensen verbeteren.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.