Verzekerden kunnen ook in 2016 bij Certe terecht

onderzoeker in laboratorium

Verzekerden van Menzis kunnen ook in 2016 terecht bij het Groningse laboratorium Certe. Menzis is nog met Certe in gesprek over het contract voor 2016. Dit heeft echter geen gevolgen voor verzekerden. De kosten voor diagnostische zorg worden gewoon vergoed.

17 december 2015
Om de zorgkosten niet te hard te laten stijgen en de premie betaalbaar te houden, maakt Menzis afspraken met zorgaanbieders in Nederland. Menzis heeft met bijna alle laboratoria in Nederland een contract voor 2016 afgesloten. In die contracten zijn goede afspraken gemaakt over kwaliteit en prijs om te voorkomen dat verzekerden in de ene regio veel meer betalen voor dezelfde zorg dan in een andere regio.


Met Certe duren de gesprekken over een contract langer, omdat dit laboratorium veel hogere tarieven vraagt dan laboratoria in de rest van Nederland. Menzis kan daar niet mee instemmen, omdat verzekerden dan meer eigen risico kwijt zijn voor diagnostische zorg.


Menzis vertrouwt erop dat er ook met Certe een contract wordt gesloten voor 2016. Bovendien belooft Menzis haar verzekerden dat zij in 2016 de kosten voor diagnostische zorg vergoeden.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy