Twentse ouderen nemen met Menzis ouderenzorg onder de loep

dame en mantelzorger

Wat hebben ouderen nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen? Om daar achter te komen en de zorg voor ouderen te verbeteren, start Menzis een bijzonder onderzoek in Twente. Een aantal medewerkers gaat 24 uur op bezoek bij ouderen thuis.

21 januari 2016

De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar met het ouder worden, kan het ook steeds lastiger worden om bijvoorbeeld zelf het huishouden te blijven doen. Zeker als de gezondheid minder wordt.

Waar krijgen ouderen dan precies mee te maken en welke zorg en ondersteuning hebben mensen precies nodig? En hoe gaat dat op het moment dat zorgverleners en mantelzorgers niet in de buurt zijn?
esther van dijk

Esther van Dijk

Projectleider, Menzis

Wij willen onderzoeken welke hulpvragen er echt leven bij de ouderen. Onze medewerkers lopen een dag en een nacht met een oudere en ondervinden zo zelf waar zij in de praktijk mee te maken krijgen.

De inzichten die we zo opdoen, delen we met onder andere huisartsencoöperaties en wijkverpleegkundigen om samen de zorg voor ouderen te verbeteren.

Wilt u meedoen?

Bent u of kent u een oudere die mee wil doen aan dit onderzoek? We zijn op zoek naar ouderen die zelfstandig wonen met zorg of ondersteuning in Almelo of directe omgeving en die een medewerker van Menzis een etmaal lang mee willen laten kijken in hun leven.

Daarvoor hoeft niets speciaals te worden geregeld: deelnemers kunnen gewoon de dingen doen die ze normaal gesproken ook doen. Onze medewerker neemt zijn eigen spullen mee.

Wilt u zich aanmelden of heeft u eerst nog vragen? Neem dan contact met Menzis op via 050 523 42 56 of stuur een e-mail naar 24uurmet@menzis.nl.


Meer nieuws uit Twente op menzis.nl/twente

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.