Wensen en ideeën gezocht van patiënten over zelfzorg

thuiszorg bloeddrukmeting

Hebt u een chronische aandoening en wilt u samen met zorgverleners meedenken over hoe u uw zorg zelf meer vorm kunt geven? Dan zijn de werksessies van Zelfzorg Ondersteund misschien iets voor u.

22 januari 2016

Zorgverzekeraars en zorgaanbieders willen dat een patiënt zo goed mogelijke zorg krijgt. Daarnaast hebben patiënten zelf steeds vaker een actieve rol in hun eigen zorg. Zelfzorg, noemen we dat.


Kwaliteit van leven

Wij geloven dat zelfzorg de kwaliteit van leven van chronisch zieken kan verbeteren. De stem van de patiënt is daarbij essentieel om tot goede zelfzorg te komen. Want wat maakt dat iemand begint met zelfzorg? Welke mogelijke hindernissen kom je dan tegen? En hoe kunnen zorgverleners, e-health en andere toepassingen daarbij het beste ondersteunen?

Om de wensen en ideeën van patiënten hierover in beeld te brengen, organiseert Zelfzorg Ondersteund bijeenkomsten waarop patiënten met onder andere zorgverleners daarover in gesprek gaan. In deze sessies


Waar en wanneer?

  • 21 januari, Utrecht
  • 18 februari: regio zuid*
  • 10 maart: regio noord*

* Meer informatie over de bijeenkomsten, locaties en hoe u zich aanmeldt leest u op zelfzorgondersteund.nl


zelfzorg ondersteund
In Zelfzorg Ondersteund werken patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen aan zelfzorg. Samen werken ze aan een betere toegankelijkheid van de gezondheidszorg en een hogere kwaliteit van leven voor chronisch zieke patiënten via innovatie en ondersteunde zelfzorg. U leest meer op zelfzorgondersteund.nl.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.