Controleer het mailadres van uw digitale acceptgiro

Vrouw leest op tablet

Veel van onze verzekerden ontvingen deze week een digitale acceptgiro. In verschillende online media wordt nu gemeld dat dit een phishingmail is. Hoe zit het en hoe weet u zeker dat uw acceptgiro afkomstig is van Menzis?

12 februari 2016
  • Aan het mailadres waarvandaan de digitale acceptgiro is verstuurd, kunt u herkennen dat Menzis de afzender is. Het juiste mailadres van onze digitale acceptgiro is: mail@mail-menzis.nl.
  • Als u de acceptgiro betaalt via iDEAL, komt u eerst op een beveiligde webpagina. De url van die pagina begint altijd met 'https://transaction.acceptemail.com'. Dat kunt u controleren in uw browser.
  • Verder hoort bij deze e-mail een specificatie van de rekening die u moet betalen. Die specificatie staat in uw berichtenoverzicht in Mijn Menzis. Het bedrag en het betalingskenmerk die op de specificatie staan vermeld, moeten hetzelfde zijn als in de e-mail. Komen de gegevens overeen, dan horen de specificatie en de digitale acceptgiro bij elkaar.


Op onze website leest u meer over de digitale acceptgiro van Menzis.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.