Controleer het mailadres van uw digitale acceptgiro

Vrouw leest op tablet

Veel van onze verzekerden ontvingen deze week een digitale acceptgiro. In verschillende online media wordt nu gemeld dat dit een phishingmail is. Hoe zit het en hoe weet u zeker dat uw acceptgiro afkomstig is van Menzis?

12 februari 2016
  • Aan het mailadres waarvandaan de digitale acceptgiro is verstuurd, kunt u herkennen dat Menzis de afzender is. Het juiste mailadres van onze digitale acceptgiro is: mail@mail-menzis.nl.
  • Als u de acceptgiro betaalt via iDEAL, komt u eerst op een beveiligde webpagina. De url van die pagina begint altijd met 'https://transaction.acceptemail.com'. Dat kunt u controleren in uw browser.
  • Verder hoort bij deze e-mail een specificatie van de rekening die u moet betalen. Die specificatie staat in uw berichtenoverzicht in Mijn Menzis. Het bedrag en het betalingskenmerk die op de specificatie staan vermeld, moeten hetzelfde zijn als in de e-mail. Komen de gegevens overeen, dan horen de specificatie en de digitale acceptgiro bij elkaar.


Op onze website leest u meer over de digitale acceptgiro van Menzis.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy