Fonds voor Twentse zorginnovaties gaat verder

onderzoeker kijkt in microscoop

Twentse onderzoekers en ondernemers met kansrijke, vernieuwende ideeën op het vlak van zorg en technologie kunnen ook de komende jaren een ruggensteuntje krijgen uit het ‘Pioneers in Health Care’ innovatiefonds.

22 maart 2016

Met de oprichters van het fonds (Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuisgroep Twente en onderzoeksinstituut MIRA van de Universiteit Twente) spraken we onlangs af jaarlijks de tien beste initiatieven te belonen met een Innovatievoucher van € 50.000.

Joost Bruysters (Universiteit Twente):

Het Pioneers in Health Care Innovatiefonds is in 2014 opgericht om de verbinding te maken tussen de medische praktijk en de wereld van de nieuwe technologie. In 2015 sloot Menzis zich aan.

Met de innovatievouchers willen we mensen een opstapje geven om verdere research te doen. Blijkt dat kansrijk, dan kunnen volgende stappen gezet worden.

Vouchers 2015

In november 2015 werden in Almelo de eerste Innovatievouchers uitgereikt. Onder meer voor een nieuw masker voor de behandeling van slaapapneu, een toepassing voor beademing bij jonge kinderen met luchtweginfecties en een methode voor betere diagnostiek van pijn na een operatie.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy