Zorginkoopbeleid 2017: vertrekpunt voor kwalitatief goede en betaalbare zorg

verpleegster en dame

Vandaag publiceert Menzis haar zorginkoopbeleid voor 2017. Elk jaar maakt Menzis afspraken met zorgaanbieders. Het inkoopbeleid geeft zorgaanbieders inzicht in wat we namens onze klanten willen bereiken.

1 april 2016
Als mensen zorg nodig hebben, is het belangrijk dat de juiste zorg op de juiste plaats wordt geleverd. Hierover maken we jaarlijks afspraken met zorgaanbieders, ook voor 2017. Voor ons draait het daarbij om de vraag hoe we goede zorg betaalbaar en beschikbaar kunnen houden.


Maar om de kwaliteit van zorg werkelijk te kunnen verbeteren en de zorgkosten te beheersen, is meer nodig dan dat zorgaanbieders en Menzis eens per jaar afspraken maken over prijs en kwaliteit, zegt Joris van Eijck (directeur Zorg, Menzis):

joris van eijck

Het is belangrijk dat we samen kijken naar het hele spectrum van zorg en gezondheid, van preventie tot en met hoogcomplexe zorg. In onze kernregio’s neemt Menzis daarom graag een actieve rol.

Menzis is een logische partner in het zorgveld die de juiste verbindingen kan leggen. We hebben overzicht over het hele spectrum van zorg en gezondheid, brengen partijen om de tafel, halen goede praktijkvoorbeelden naar boven en bieden ondersteuning.

Het Zorginkoopbeleid voor 2017 is hiervoor een belangrijk vertrekpunt.
  

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.