Inwoners Appingedam en Delfzijl bijgepraat over zorg in hun regio

zorgbijeenkomst delfzijl

Hoe werkt de zorg in Noord-Oost Groningen nu en in de toekomst? Die vraag stond gisteren centraal tijdens een drukbezochte bijeenkomst voor de inwoners van Appingedam en Delfzijl. “Het was een goede avond. We hebben serieuze vragen gesteld en er is ook serieus met ons over gesproken,” zo vatte een van de aanwezigen de avond samen.

31 mei 2016

Inwoners van Delfzijl en Appingedam zien steeds meer dat de zorg in hun regio verandert. Zo heeft de gemeente een steeds grotere rol, wordt er in Scheemda een nieuw ziekenhuis gebouwd en werken huisartsen in Delfzijl en Appingedam meer samen met andere zorgverleners.

Al die veranderingen roepen soms ook vragen op. Daarom organiseerde Menzis samen met de gemeenten Appingedam en Delfzijl, de Ommelander Ziekenhuisgroep en Zorgbelang Groningen een informatieavond. Inwoners van beide gemeenten werden in theater de Molenberg in Delfzijl bijgepraat over actuele en toekomstige ontwikkelingen in de zorg.
huisartsenpost
Dat dit thema erg leeft werd vooraf al snel duidelijk. Er meldden zich veel meer mensen aan voor de bijeenkomst dan de beschikbare 150 plaatsen. Binnen een paar dagen was de gratis bijeenkomst volgeboekt.


De avond werd geopend door voorzitter Hanneke Kappen. Daarna gingen de deelnemers in groepen in deelsessies dieper in op een specifiek onderwerp, zoals ziekenhuiszorg, de huisartsenpost, spoedeisende zorg en vervoer.


Serieuze vragen en antwoorden

De aanwezigen waren tevreden met de avond. Of zoals een van de aanwezigen het verwoordde: er werden serieuze vragen gesteld in de zaal en er werd ook serieus antwoord op gegeven. Samenvatting.


Samenvatting

De deelnemers krijgen binnenkort een samenvatting van de gehele bijeenkomst en van alle deelsessies. Dit verslag wordt ook gepubliceerd op www.menzis.nl/groningen. Op die pagina leest u ook meer over andere zorgprojecten van Menzis in Groningen.

kijken in de ambulance
Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy