Klantenpanel over theorie en praktijk van de thuiszorg

dame in gesprek met thuiszorg

Wat vinden mensen die gebruik maken van wijkverpleging van de zorg en de begeleiding die ze krijgen? Onlangs ging in het Gelderse Hengelo een aantal van hen daarover met ons in gesprek.

6 juni 2016
Door het intensieve contact met verpleegkundigen, verzorgenden en instanties heeft de zorg vaak een grote impact voor mensen die gebruik maken van wijkverpleging. Hoe ervaren mensen dat en waar lopen ze tegenaan? En hoe kijken ze naar Menzis? 


Ervaringen en inzichten

We zijn erg benieuwd naar de ervaringen en inzichten van klanten en daarom zijn we op allerlei manieren met ze in gesprek. Want dat kan ons helpen om keuzes te maken in ons inkoopbeleid. En als het nodig is kunnen we met zorgaanbieders afspraken maken op belangrijke punten.


De deelnemers aan dit klantenpanel hebben intensief te maken met de zorg, waaronder wijkverpleging. Dit zijn een paar van hun bevindingen:

  • over de geleverde zorg zijn ze over het algemeen positief
  • in sommige gevallen moet de wijkverpleging (met name nachtzorg) van ver komen, wat veel tijd en geld kost
  • men wil graag thuis blijven wonen zolang het kan en daarvoor zijn veelal aanpassingen gedaan aan de woning
  • met hulp van naasten en familie kun je nog veel zelf maar niet iedereen heeft die mogelijkheden.

In het gesprek werd ook duidelijk dat onze Zorgadviseur bij veel praktische zaken en vragen een uitkomst kan zijn maar dat deze dienst nog niet bij iedereen bekend is.


Verder in gesprek

Voor ons leverde dit gesprek waardevolle input op om met zorgaanbieders in gesprek te gaan en om ons inkoopbeleid nader vorm te geven. Naast dit klantpanel peilen we ook op andere manieren de zorgervaringen van mensen. Bijvoorbeeld via ons platform MedeMenz, klantonderzoeken en in samenwerking met patiënt- en ouderenorganisaties.


Wilt u ook meedenken over de zorg of uw eigen ervaring delen? Meld u aan op MedeMenz en praat mee!
klantpanel wijkverpleging

Klanten en medewerkers van Menzis samen aan tafel bij het Klantpanel wijkverpleging

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.