Nieuwe techniek monitort hartpatiënt om erger te voorkomen

verpleegster en dame

Hartfalenpatiënten van Ziekenhuis ZGT in Almelo kunnen nu meedoen aan een onderzoek voor een nieuwe technische toepassing die hun gezondheid continu in de gaten houdt: iMediSense.

14 juni 2016
In iMediSense meet een mobiele app belangrijke lichaamsfuncties en gegevens van de patiënt. Zoals de hartslag, bloeddruk, slaapcyclus, gewicht, voeding en beweging.


Slimme combinatie

Van die gegevens maakt de app een slimme combinatie en maakt ze inzichtelijk voor de cardioloog en behandelend verpleegkundige. Zodat ze steeds tijdig op de hoogte zijn van opvallende ontwikkelingen bij de patiënt en tijdig kunnen reageren.


Hart- en vaatziekten horen bij de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Daarom wordt in dit onderzoek iMediSense nu eerst voor hartfalenpatiënten ingericht. Bij succes van deze eerste pilot worden ook andere mogelijke toepassingen onderzocht.


Kwaliteit van leven

Dit onderzoek is een samenwerking van Ziekenhuis ZGT, Universiteit Twente, Vodafone en technologiebedrijf Thales, dat iMediSense bouwt en ontwikkelt. Menzis steunt dit onderzoek omdat het mensen ondersteunt bij het verbeteren van hun kwaliteit van leven. En omdat het een bijdrage levert aan de ontwikkeling van nieuwe en meer doelmatige vormen van zorg.

Lees meer over hoe Menzis zorginnovaties ondersteunt

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy