Nieuwe techniek monitort hartpatiënt om erger te voorkomen

verpleegster en dame

Hartfalenpatiënten van Ziekenhuis ZGT in Almelo kunnen nu meedoen aan een onderzoek voor een nieuwe technische toepassing die hun gezondheid continu in de gaten houdt: iMediSense.

14 juni 2016
In iMediSense meet een mobiele app belangrijke lichaamsfuncties en gegevens van de patiënt. Zoals de hartslag, bloeddruk, slaapcyclus, gewicht, voeding en beweging.


Slimme combinatie

Van die gegevens maakt de app een slimme combinatie en maakt ze inzichtelijk voor de cardioloog en behandelend verpleegkundige. Zodat ze steeds tijdig op de hoogte zijn van opvallende ontwikkelingen bij de patiënt en tijdig kunnen reageren.


Hart- en vaatziekten horen bij de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Daarom wordt in dit onderzoek iMediSense nu eerst voor hartfalenpatiënten ingericht. Bij succes van deze eerste pilot worden ook andere mogelijke toepassingen onderzocht.


Kwaliteit van leven

Dit onderzoek is een samenwerking van Ziekenhuis ZGT, Universiteit Twente, Vodafone en technologiebedrijf Thales, dat iMediSense bouwt en ontwikkelt. Menzis steunt dit onderzoek omdat het mensen ondersteunt bij het verbeteren van hun kwaliteit van leven. En omdat het een bijdrage levert aan de ontwikkeling van nieuwe en meer doelmatige vormen van zorg.

Lees meer over hoe Menzis zorginnovaties ondersteunt

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.