GO! Gezond Onderweg in Herveld en Zetten

meisjes spelen met bal

Onlangs is in Herveld en Zetten het programma GO! Gezond Onderweg van start gegaan. Doel van dit programma is om kinderen en jongeren met overgewicht in hun eigen omgeving te coachen naar een gezondere leefstijl.

5 juli 2016
De kick-off vond plaats in het Hendrik Pierson College in Zetten. De bijeenkomst werd druk bezocht door professionals, ouders en hun kinderen. De kinderen konden volop bewegen en meedoen aan een kookworkshop van Resto van Harte, partner van Go!


Gezonde voeding, bewegen en ontspanning

GO! begeleidt kinderen tussen de 0 en 19 jaar met overgewicht en obesitas. Spin in het web is de kindergezondheidscoach die het kind en zijn ouders begeleidt naar een gezondere leefstijl. Je ‘lekker in je vel’ voelen, gezonde voeding, bewegen en ontspanning zijn belangrijke pijlers in de behandeling. 

Om te zorgen dat het om een blijvende gedragsverandering gaat, duurt de begeleiding ten minste 2 jaar.


Samenwerking

GO! is een intensieve samenwerking van jeugd- en huisartsen uit Herveld en Zetten, kinderartsen van Rijnstate, kindergezondheidscoaches, gemeente Overbetuwe en andere zorg- en hulpverleners uit Herveld en Zetten. Via het gezondheidscentrum in Zetten  financiert Menzis het zorgprogramma en de coördinatie (deels). 


Wilt u uw kind aanmelden of heeft u vragen?

Kijk voor meer info op huisartsencentrum.praktijkinfo.nl of neem contact op met de kindergezondheidscoach via 06-30 37 81 74 of mail naar info@go-zettenherveld.nl.

Aanmelden kan via de huisarts of de jeugdarts via 088 - 355 6000 of mail naar ggd@vggm.nl.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.