Goede, toegankelijke ziekenhuiszorg in regio Arnhem, nu en straks

verpleegster en dame

Samen met ziekenhuis Rijnstate zorgen we de komende jaren dat ziekenhuiszorg in de regio Arnhem toegankelijk en betaalbaar blijft. Dat geeft de inwoners in de regio zekerheid en zorgt voor stabiliteit.

13 september 2016

Rijnstate is het vertrouwde ziekenhuis voor de inwoners van de regio Arnhem. En ongeveer de helft van de inwoners in deze regio is bij ons verzekerd. Een overeenkomst voor meerdere jaren biedt de inwoners én het ziekenhuis stabiliteit en zekerheid.

Toegankelijke en betaalbare zorg

Net als Rijnstate willen we dat de zorg goed toegankelijk én betaalbaar blijft voor de inwoners van de regio. En dat de zorg ook daadwerkelijk waarde toevoegt voor de patiënt.

Gezamenlijk willen we daarom de komende jaren investeren in zorginnovatie, informatie- en communicatietechnologie en duurzaamheid. En in de verdere ontwikkeling van expertisefuncties van Rijnstate. Zodat ook deze topklinische ziekenhuiszorg voor de regio geborgd is.

joris van eijck

Joris van Eijck

directeur Zorg, Menzis

Rijnstate is een belangrijke partner voor ons in de regio. Veel van onze klanten gaan naar dit ziekenhuis. Daarom zijn we erg blij met deze afspraken. We verbeteren de kwaliteit van de zorg verder en maken we die kwaliteit ook inzichtelijk voor de klant.

Een nauwe samenwerking tussen huisartsen en Rijnstate om aandoeningen van patiënten te verhelpen is daarbij cruciaal. Deze afspraak is daarmee een gunstige ontwikkeling voor de inwoners van de regio.

Zorg dichtbij de patiënt

Een deel van de zorg wordt dichter bij de patiënt verleend. Als het kan ook buiten het ziekenhuis bij de huisarts. Het gaat dan onder andere om zorg op het gebied van oog- en huidaandoeningen en voor spieren en gewrichten.


Kwaliteit van zorg

We maken ook expliciete afspraken over de kwaliteit van de zorg. Bijvoorbeeld door het resultaat van een behandeling en de ervaringen van de patiënt inzichtelijk te maken.

wim van harten

Wim van Harten

Bestuursvoorzitter, Rijnstate

Als ziekenhuis moet je elk jaar met alle zorgverzekeraars een heel onderhandelingstraject door. Als je die rompslomp weet te beperken en we ons in de onderhandeling vooral op de actuele ontwikkelingen in kwaliteit en nieuwe technologie kunnen richten, kunnen we veel slagvaardiger handelen en onze zorg nog beter op de behoeften van onze patiënten inrichten.

Vertrouwen

Naast afspraken over de zorg maken we ook duidelijke afspraken over het declaratieproces. We gaan werken volgens Horizontaal Toezicht. Hierbij geeft Rijnstate inzicht in de uitvoering van de administratie. Dat scheelt controle achteraf en de betalingen kunnen sneller.Verzekerden hebben zo sneller duidelijkheid over een declaratie en het eigen risico en Rijnstate heeft sneller zekerheid over een stabiele financiële positie.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.