Ruben Wenselaar: "link tussen zorgtoeslag en premie is onduidelijk"

In een interview met de Telegraaf pleit Ruben Wenselaar (bestuursvoorzitter Menzis) vandaag onder andere voor een nieuwe manier om mensen met een smalle beurs tegemoet te komen in de zorgkosten. Een vrijstelling in de premie of het eigen risico, in plaats van de huidige zorgtoeslag.

23 september 2016

De huidige zorgtoeslag is bedoeld voor mensen met een kleine beurs, als tegemoetkoming op de premie en zorgkosten. Maar het systeem is niet transparant en daardoor zien mensen die link niet.

 

Het is voor de meeste mensen bijvoorbeeld niet duidelijk dat de toeslag die ze krijgen gelinkt is aan de premie die ze betalen.

 

De zorgtoeslag zoals we die nu kennen zou daarom beter kunnen verdwijnen, vindt Ruben Wenslaar. En in plaats daarvan moeten mensen met een kleine beurs op een andere manier een tegemoetkoming in de zorgkosten krijgen.

ruben wenselaar

Geld dat vrijkomt door afschaffing van de zorgtoeslag, verwerk je in vrijstellingen voor lage inkomens in de premie of het eigen risico.

Lees het interview met Ruben Wenselaar op telegraaf.nl

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.