Premie Menzis stijgt ondanks inzet reserves

huisarts meisje

De premie van de basisverzekering van Menzis stijgt volgend jaar naar € 119 per maand, ondanks de inzet door Menzis van een fors deel van haar reserves. De hogere premie heeft rechtstreeks te maken met de toename van de zorgkosten in Nederland.

16 november 2016

Deze nemen toe, doordat mensen gemiddeld langer leven en meer zorg nodig hebben, doordat er betere – maar ook steeds duurdere – geneesmiddelen en behandelmethodes beschikbaar komen en door de uitbreiding van het basispakket.

 

Klanten ondersteunen

Klanten van Menzis kunnen ook het komend jaar terecht bij alle ziekenhuizen en bij de huisarts van hun keuze. Bovendien kunnen ze gebruik maken van persoonlijk zorgadvies en wachtlijstbemiddeling.

Daarop aansluitend ondersteunt Menzis haar klanten bij het maken van gezonde keuzes via het Menzis SamenGezond programma. Hiermee werken inmiddels meer dan 730.000 deelnemers niet alleen aan een betere gezondheid, maar leveren ze samen met Menzis ook een belangrijke bijdrage aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid om de zorg betaalbaar te houden.

Menzis verwacht dat de stijging van de zorgkosten in Nederland de komende jaren doorzet. Om de stijging van de zorgpremie zo veel mogelijk te beperken, doet Menzis er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom kijkt Menzis niet alleen scherp naar de kosten van de eigen organisatie, maar ook naar de 62.000 contracten van de aanbieders van zorg  waar onze klanten jaarlijks gebruik van maken.


Goede zorg toegankelijk en betaalbaar houden

Ondanks deze inspanningen is de premiestijging voor 2017 onvermijdelijk. Om deze stijging te dempen, heeft Menzis dit jaar opnieuw een fors deel van haar reserves ingezet. Omgerekend gaat het om een bedrag van € 103 per jaar, per betalende verzekerde. Menzis kan dit én doet dit omdat ze geen winstoogmerk heeft. Menzis investeert in zorginitiatieven.

Geld dat Menzis beschikbaar heeft boven de verplichte reserves wordt zoveel mogelijk teruggegeven aan de klanten in de vorm van een lagere premie. Omdat reserves slechts eenmalig kunnen worden ingezet, is het des te belangrijker om samen met zorgaanbieders continu te werken aan het toegankelijk en betaalbaar houden van kwalitatief betere zorg.

Uitgebreide informatie over hoe we de premie berekenen en besteden leest u op menzis.nl. Alle informatie voor een goede keuze voor een Menzis zorgverzekering vindt u op onze website.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.