Samenwerking met ziekenhuizen draait om vertrouwen, wederzijds begrip en transparantie

mannen in overleg

Op de nieuwe website horizontaaltoezichtzorg.nl ziet u hoe wij en andere zorgverzekeraars samen met ziekenhuizen werken aan simpelere, snellere manieren om zorgkosten te declareren en te controleren.

1 december 2016

Want zo krijgen patiënten sneller een duidelijke nota en verminderen we de administratieve last van het ziekenhuis. En tegelijk kunnen we dan beter onze taak uitvoeren en de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg bewaken.

Met de ziekenhuizen kijken we samen naar hoe zij het makkelijkst zorgkosten goed kunnen registreren en declareren en hoe wij dat als zorgverzekeraar vervolgens controleren. Bij die controle kijken we onder andere of de zorg die het ziekenhuis heeft geleverd doelmatig en gepast was.

Vertrouwen

Bij onze samenwerking met ziekenhuizen en de afspraken die we maken gaan we uit van vertrouwen, wederzijds begrip en transparantie. Horizontaal Toezicht, noemen we dat. In plaats van tijdrovende controles achteraf gebeurt de controle op de juistheid van declaraties al bij het ziekenhuis zelf.

Dat is efficiënter, effectiever en het scheelt tijd. De patiënt krijgt hierdoor sneller een duidelijke nota en heeft zo ook sneller financiële duidelijkheid. Menzis werkt al op deze manier samen met Ziekenhuisgroep Twente (Enschede), Rijnstate (Arnhem) en het Martini Ziekenhuis (Groningen).

Meer over Horizontaal Toezicht

Wilt u meer weten over Horizontaal Toezicht? U leest alles over de uitgangspunten en doelen en kunt u de ontwikkelingen volgen op de nieuwe website horizontaaltoezichtzorg.nl.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.