Samen met KinderThuisZorg verbeteren we de zorg voor zieke kinderen

moeder leest dochter voor

Kinderen die in de thuissituatie zorg nodig hebben, krijgen nu niet altijd de zorg die is afgestemd op hun werkelijke hulpbehoefte. Samen met KinderThuisZorg doen we daar wat aan doordat we het kind en het gezin écht centraal stellen. Zo past de zorg beter bij datgene wat een kind werkelijk nodig heeft.

2 januari 2017

Om de zorg voor zieke kinderen in de thuissituatie te verbeteren, maakten Menzis en KinderThuisZorg de afgelopen maanden samen een plan. De komende twee jaar werken we intensief samen om dat plan uit te voeren.

Marcel Bosma is zorginkoper bij Menzis:

De inkoop van zorg is nu nog erg gericht op de volwassenenzorg. Wij kopen zorg in die bijvoorbeeld gericht is op kwetsbare ouderen, geriatrische netwerkontwikkeling, dementie en klanttevredenheid bij deze groepen klanten. Wij weten nog onvoldoende op welke indicatoren wij zorg voor zieke kinderen in moeten kopen. Dat willen we graag veranderen.

Eén van de onderdelen van ons plan omvat het doorontwikkelen en implementeren van een classificatiesysteem, dat gebaseerd is op het Medische Kindzorgsysteem (MKS).

Op dit moment wordt de indicatiestelling nog niet op een eenduidige wijze door alle kinderverpleegkundigen uitgevoerd en wordt er onvoldoende rekening gehouden met de zorgbeleving en zelfredzaamheid van het zieke kind en gezin.

Tevens is er veel aandacht voor een betere overdracht en samenwerking met (kinder)ziekenhuizen en wordt er onderzocht of er voldoende deskundigheden zijn in de thuissituatie waar het kind en gezin op kunnen rekenen.


Kwaliteit

Op deze manier hopen we samen met KinderThuisZorg indicatoren te ontwikkelen zodat komend jaar passende inkoopeisen kunnen worden geformuleerd. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat zorg wordt ingekocht bij zorgaanbieders die deze indicatoren naleven, zodat kind en gezin kunnen vertrouwen op een gegarandeerd basisniveau van kwaliteit.  

Niet alleen Menzis gaat een samenwerking aan met KinderThuisZorg. Ook alle andere zorgverzekeraars hebben het plan enthousiast ontvangen en gaan de komende twee jaar samenwerken met KinderThuisZorg.

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy