"Samen goede dingen doen voor alle Groningers"

wijkverpleegkundige en client

Met de gemeente Groningen werken via projecten aan gezondheid en leefkracht voor alle Groningers. Via projecten hebben we bijzondere aandacht voor kwetsbare mensen.

12 januari 2017

Onze samenwerking met de gemeente Groningen verloopt via de lokale Werkagenda. Daarmee ontwikkelen we nieuwe werkwijzen en projecten én delen we kennis. Op woensdag 11 januari ondertekenden wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen en Barbara de Greeff van Menzis de lokale Werkagenda.

ton schroor

Ton Schroor

wethouder gemeente Groningen

Ik heb het college al meermalen verteld hoe uniek deze samenwerking is. We willen samen goede dingen doen voor alle Groningers.

Netwerk in de wijk

Een voorbeeld van onze samenwerking is het proefproject 'Herstelondersteunend GGZ-netwerk' voor psychisch kwetsbare mensen in de Groningse wijk De Wijert.

Wijkbewoners die te maken hebben met een bepaalde psychiatrische aandoening werken via de pilot zélf aan hun herstel. Daarbij worden ze ondersteund door een groep met vrienden, familie of buren en professionals. Vanaf vrijdag 13 januari werken we in dat project met de gemeente, zorgorganisaties én cliënten.

We weten elkaar goed te vinden hier in Groningen en we realiseren ook echt met elkaar. Bijvoorbeeld bij het project waarin we werken aan een soepele overgang van 18- naar 18+ en met het actuele GGZ project in de wijk de Wijert.

Al vanaf het begin zijn hierbij ervaringsdeskundigen betrokken. Zowel in de voorbereiding van de pilot als in de begeleiding van bewoners hebben zij een taak. Dat is zeer waardevol gebleken!

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.